ΠΡΟΣΩΠΑΑΠΟΨΗAlbert Bourla: Ο κορυφαίος Έλληνας ηγέτης της Pfizer έρχεται στην Αθήνα

Albert Bourla: Ο κορυφαίος Έλληνας ηγέτης της Pfizer έρχεται στην Αθήνα

- Advertisement -

Ο κορυφαίος Έλληνας ηγέτης της παγκόσμιας φαρμακευτικής βιομηχανίας, Dr. Albert Bourla, CEO της Pfizer Inc., θα αποτελέσει ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα κατά τη διάρκεια της 4ης Τελετής Απονομής των φαρμακευτικών βραβείων Prix Galien Greece, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις 11 Απριλίου 2019, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Albert Bourla

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Τα Prix Galien Greece θα απονείμουν στον Dr. Albert Bourla τιμής ένεκεν το βραβείο του «Διαπρεπή Έλληνα Ηγέτη» της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας, αναδεικνύοντας την ηγετική φυσιογνωμία ενός σημαντικού εκπροσώπου του απανταχού Ελληνισμού.

Τα βραβεία Prix Galien αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν παγκοσμίως εξαιρετικά φαρμακευτικά επιτεύγματα που οδηγούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, ή σώζουν ζωές, μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων σκευασμάτων και διαγνωστικών εργαλείων.

Για αυτό το λόγο, χαρακτηρίζονται από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα εφάμιλλα των Βραβείων Νόμπελ και αποτελούν την υψηλότερη διάκριση στην φαρμακευτική έρευνα και καινοτομία.

Τα πρώτα βήματα από την Ελλάδα…

O Dr. Albert Bourla Ξεκίνησε την καριέρα του στη Διεύθυνση Υγείας για Ζώα του ομίλου Pfizer το 1993 ως τεχνικός διευθυντής της Ελλάδας.

Το 2001 μετακομίζει στη Νέα Υόρκη για να δεχτεί τη θέση του U.S. Group Marketing Director for Animal Health (Διευθυντή Μάρκετινγκ στο τομέα της υγείας για ζώα).

Το 2004 ορίζεται αντιπρόεδρος επιχειρηματικής ανάπτυξης και μάρκετινγκ νέων προϊόντων.

Το 2006 αναλαμβάνει τη θέση του Προέδρου της Ευρώπης, Αφρικής και Μέσης Ανατολής και το 2009 την Ασία και την περιοχή του Ειρηνικού.

Στη συνέχεια ορίζεται Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στο τομέα της διάθεσης των προϊόντων του Ομίλου Pfizer.

Ο Albert Bourla σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στη Βιοτεχνολογία στο ίδιο πανεπιστήμιο το 1991.

Είναι μέλος σε μια σειρά από συμβούλια. Μερικά εξ αυτών είναι το Healthcare Leadership Council (HLC), ένα φόρουμ που αναπτύσσει πολιτικές, ιδέες και προγράμματα για να κάνουν την υγεία προσβάσιμη σε όλους τους πολίτες και στο International Federation of Pharmaceutical Manufacturers & Associations (IFPMA), ένας οργανισμός που αναπτύσσει αποτελεσματικές προσεγγίσεις σε θέματα υγείας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ