ΕπιχειρηματικάAbbVie: Εξαγοράζει την φαρμακευτική Cerevel έναντι 8,7 δισ. δολ.

AbbVie: Εξαγοράζει την φαρμακευτική Cerevel έναντι 8,7 δισ. δολ.

- Advertisement -

Στην εξαγορά της εταιρείας Cerevel Therapeutics έναντι τιμήματος περίπου 8,7 δισ. δολαρίων προχωρά ο φαρμακευτικός κολοσσός AbbVie.

Στην εξαγορά της εταιρείας Cerevel Therapeutics έναντι τιμήματος περίπου 8,7 δισ. δολαρίων προχωρά ο φαρμακευτικός κολοσσός AbbVie.
Abbvie

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η AbbVie θα αποκτήσει όλες τις μετοχές της Cerevel που βρίσκονται σε διασπορά έναντι 45 δολαρίων έκαστη σε μετρητά, τιμή που αντιπροσωπεύει premium 22% επί της τιμής κλεισίματος του τίτλου στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Η Cerevel αναπτύσσει φάρμακα για ασθένειες όπως η νόσος Αλτσχάιμερ, η ψύχωση, η επιληψία, η διαταραχή πανικού και η νόσος Πάρκινσον. Ένα από τα κορυφαία φάρμακα της που βρίσκονται στο στάδιο των κλινικών δοκιμών, είναι το Emraclidine, το οποίο αφορά άτομα που πάσχουν από σχιζοφρένεια.

«Το υπάρχον χαρτοφυλάκιό μας στις νευροεπιστήμες και η συνεργασία μας με την Cerevel σηματοδοτούν μια σημαντική ευκαιρία ανάπτυξης για την επόμενη δεκαετία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της AbbVie, Ρίτσαρντ Α. Γκονζάλες.

Οι εταιρείες τόνισαν μερικά από τα φάρμακα της Cerevel βρίσκονται σε κλινικές δοκιμές τελικού σταδίου, συμπεριλαμβανομένης της emraclidine (εμρακλιδίνης), την οποία ονόμασαν πιθανώς το καλύτερο νέας γενιάς αντιψυχωσικό φάρμακο που μπορεί να είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία της σχιζοφρένειας και της ψύχωσης που σχετίζεται με το Αλτσχάιμερ.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2018, όταν η Pfizer προχώρησε στην απόσχιση του τμήματος ανάπτυξης φαρμάκων που σχετίζονται με το κεντρικό νευρικό σύστημα και στην εισφορά του σε μια νέα αυτόνομη εταιρεία, η οποία έλαβε επένδυση ύψους 350 εκατ. δολαρίων από την Bain.

Η Cerevel εισήχθη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 2020, ενώ η Bain και η Pfizer συμμετέχουν στο μετοχικό της κεφάλαια με ποσοστά περίπου 36% και 15%, αντίστοιχα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ