ΕπιχειρηματικάΥποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για το 2018 η Bayer - Μειωμένα κέρδη τριμήνου

Υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για το 2018 η Bayer – Μειωμένα κέρδη τριμήνου

- Advertisement -

Οι δυσμενείς συναλλαγματικές διακυμάνσεις επηρέασαν αρνητικά τα καθαρά κέρδη α’ τριμήνου της Bayer AG, με αποτέλεσμα η φαρμακευτική επιχείρηση να υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για το 2018.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη του τριμήνου μειώθηκαν 6,2% στα 1,95 δισ. ευρώ από τα 2,08 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, ενώ οι πωλήσεις μειώθηκαν στα 9,14 δισ. ευρώ από τα 13,24 δισ. ευρώ.

Εάν εξαιρεθούν οι πωλήσεις από το Covestro, που δεν ενοποιείται πλέον στα βιβλία της Bayer, οι πωλήσεις α΄ τριμήνου για το 2017 διαμορφώνονται στα 9,68 δισ. ευρώ.

Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 1,53 δισ. ευρώ και πωλήσεις 9,30 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις της FactSet.

Λαμβάνοντας υπόψη τις επικρατούσες τάσεις στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, η Bayer υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις και τα κέρδη.

Τώρα αναμένει μικρή πτώση των δημοσιευμένων πωλήσεων σε χαμηλότερα των 35 δισ. ευρώ, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για περίπου 35 δισ. ευρώ.

Επίσης αναμένει μείωση των EBITDA κατά χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό, σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για αποτελέσματα αντίστοιχα του 2017.

Σε προσαρμοσμένη βάση, η εταιρεία συνεχίζει να αναμένει αύξηση των EBITDA προ εκτάκτων και πωλήσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ