ΕπιχειρηματικάΠρόταση εξαγοράς 198 εκατ. ευρώ από το CVC προς τη MIG για...

Πρόταση εξαγοράς 198 εκατ. ευρώ από το CVC προς τη MIG για το Υγεία

- Advertisement -

Δεσμευτική προσφορά 197,97 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του μεριδίου της MIG στο ιδιωτικό θεραπευτήριο Υγεία, ύψους 70,38% κατέθεσε το CVC Capital Partners για το θεραπευτήριο Υγεία στο πλαίσιο συμφωνίας εμπιστευτικότητας.
Η πρόταση γίνεται μέσω της θυγατρικής Hellenic Healthcare, η οποία επίσης αποτέλεσε το όχημα για την εξαγορά του νοσοκομείου Metropolitan και της γενικής κλινικής Iaso General.
Το θεραπευτήριο βρισκόταν καιρό στο στόχαστρο του CVC, που τον τελευταίο χρόνο ενισχύει την παρουσία του στην Ελληνική αγορά. Είχε προηγηθεί η εξαγορά του νοσοκομείου Metropolitan πέρσι τον Απρίλιο, που σηματοδότησε την είσοδο του fund στην ελληνική αγορά της περίθαλψης, ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκε το deal με το Ιασώ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της MIG, η συμμετοχή της ανέρχεται (άμεσα και έμμεσα) σε 215.189.466 μετοχές. Το προσφερθέν τίμημα ανέρχεται στο ποσό των 0,92 ευρώ ανά μετοχή και κατά συνέπεια το συνολικό προσφερθέν τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε 197.974.308,72 ευρώ (το οποίο αντιστοιχεί στο ποσό των 281.273.841,12 ευρώ για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου του ΥΓΕΙΑ).

Περαιτέρω παρέχεται στη MIG το δικαίωμα να αποκτήσει ποσοστό έως 10% στην εταιρία Hellenic Healthcare.

Η Εκτελεστική Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG σε σημερινή τους συνεδρίαση ομόφωνα θεώρησαν την προσφορά ικανοποιητική και αποφάσισαν να παραχωρήσουν στη Hellenic Healthcare περίοδο αποκλειστικότητας για την ολοκλήρωση της συμφωνίας έως και την 30/6/2018. Κατά την διάρκεια της περιόδου αυτής η MIG θα προβεί στην πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου ο οποίος θα εξετάσει το εύλογο και δίκαιο του προσφερθέντος τιμήματος.

Η προσφορά υπόκειται στους συνήθεις όρους και προϋποθέσεις για συναλλαγές αυτού του είδους (επιβεβαιωτικό νομικό, οικονομικό και φορολογικό έλεγχο, συμφωνία επί των επιμέρους όρων της σύμβασης αγοραπωλησίας). Η σχετική συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την 30/6/2018 και εν συνεχεία θα τεθεί υπόψιν της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων η οποία θα αποφασίσει οριστικά για την υλοποίηση της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ