Η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer Hellas πραγματοποίησε πρόσφατα δύο δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με στόχο τη στήριξη της λειτουργίας του νοσηλευτηρίου του Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων (Ι.Π.Χ.Π.) στην Κυψέλη. Στις εγκαταστάσεις αυτές, περιθάλπονται αφιλοκερδώς 180 ασθενείς, οι οποίοι πάσχουν από παραπληγίες, τετραπληγίες, εγκεφαλοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας και παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος.
Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία, ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα της ιατρικής υπηρεσίας του Ιδρύματος, προχώρησε σε δωρεά εμβολίων των οποίων έχουν ανάγκη περιθαλπόμενοι βαρέως πάσχοντες ασθενείς.
Παράλληλα, η εθελοντική ορχήστρα εργαζομένων της εταιρείας, Pfizer Hellas Band, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας, πραγματοποίησε μια ευχάριστη μουσική εκδήλωση για όλους τους τρόφιμους που φιλοξενούνται στο ιστορικό «Άσυλο Ανιάτων», παρουσιάζοντας ένα νοσταλγικό πρόγραμμα με μελωδίες από αγαπημένα τραγούδια του ελληνικού ρεπερτορίου.
Το Ι.Π.Χ.Π. εδώ και πάνω από 45 χρόνια, προσφέρει αδιάλειπτα τις υπηρεσίες του σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, στηριζόμενο αποκλειστικά σε δωρεές, χορηγίες και στην οικονομική ενίσχυση που του παρέχει το φιλανθρωπικό σωματείο του «Ασύλου Ανιάτων».

Στήριξη στον πάσχοντα συνάνθρωπο
«Η Pfizer Hellas με την χορηγία της αυτή μας βοήθησε καίρια να προστατεύσουμε τους 180 περιθαλπομένους μας, δίνοντάς μας δύναμη και αισιοδοξία να συνεχίσουμε να προσφέρουμε το αυτονόητο: στήριξη στον πάσχοντα Συνάνθρωπο. Η σιωπηλή προσφορά του Ασύλου Ανιάτων ξεκίνησε πριν από 125 ακριβώς χρόνια και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με τη στήριξη σας. Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας και ελπίζουμε να συνεχίσουμε να σας έχουμε δίπλα μας» δήλωσε η κα. Ιωάννα Ηλιάδη, Πρόεδρος του Δ.Σ του «Ασύλου Ανιάτων» και της Διοικούσης Επιτροπής του Ι.Π.Χ.Π..
Ο κ. Ζαχαρίας Ραγκούσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Hellas, ανέφερε σχετικά: «Για όλους εμάς στη Pfizer Hellas, η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη δεν αποτελεί απλώς μια τυπική υποχρέωση, αλλά καθήκον τόσο ως υπεύθυνης επιχείρησης αλλά και ως ενεργών πολιτών. Για το λόγο αυτό, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε έμπρακτα σε τόσο καίρια αιτήματα, όπως αυτό του Ι.Π.Χ.Π, που συμβάλλουν στην πρόληψη της υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.»