ΕπιχειρηματικάΔωρεά 100 εκατ. από την AbbVie για υποδομές στέγασης και περίθαλψης

Δωρεά 100 εκατ. από την AbbVie για υποδομές στέγασης και περίθαλψης

- Advertisement -

Την πρόθεση να προχωρήσει εκ νέου σε δωρεά, ύψους 100 εκατ. δολ. αυτή τη φορά, ανακοίνωσε ο φαρμακευτικός κολοσσός AbbVie προκειμένου να συμβάλει ουσιαστικά σε έργα υποδομών υγειονομικής περίθαλψης και στέγασης, στο Πουέρτο Ρίκο.
Η φαρμακευτική επιχείρηση, μετά την αρχική δωρεά ύψους 4 εκατομμυρίων δολαρίων για την αποκατάσταση ζημιών στο Πουέρτο Ρίκο, τη Φλώριδα και το Τέξας πέρυσι παραχωρεί από 50 εκατ. δολ. σε δύο μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς (Direct Relief και Habitat for Humanity International). Έργο της Habitat είναι η ανακατασκευή νέων κατοικιών, ανθεκτικών σε καταστροφές, ενώ η Direct Relief θα υποστηρίξει την ανέγερση περισσοτέρων από 60 κέντρα υγείας σε διάστημα τριών ετών.
Η AbbVie έχει παρουσία περί τα 50 χρόνια στην περιοχή απασχολώντας συνολικά 1.200 εργαζόμενους στο Πουέρτο Ρίκο.
Ο τυφώνας Μαρία που έπληξε πέρυσι το Πουέρτο Ρίκο, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 4.600 ανθρώπων, όπως επισημαίνει ανεξάρτητη έρευνα.
Ομάδα του πανεπιστημίου Χάρβαρντ μετά από επιτόπια έρευνα διαπίστωσε ότι το ποσοστό θνησιμότητας στην περιοχή, το διάστημα των τριών μηνών μετά τη θεομηνία, εκτοξεύθηκε κατά 62% σε σύγκριση με τα συνηθισμένα επίπεδα, κυρίως επειδή ο αριθμός των κατοίκων, που δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, τηλέφωνο ή δυνατότητα μετακινήσεων, δεν μπορούσαν να φθάσουν σε ιατρική βοήθεια.

Ποσοστά θνησιμότητας
Ο τυφώνας Μαρία σάρωσε το Πουέρτο Ρίκο στις 20 Σεπτεμβρίου του 2017. Το δίκτυο ηλεκτροδότησης, όπως και το οδικό δίκτυο καταστράφηκαν και επικράτησε χάος στις πόλεις. Η αμερικανική κυβέρνηση είχε επικριθεί σφοδρά για την ολιγωρία της, καθώς δόθηκε προτεραιότητα στο Τέξας και τη Λουιζιάνα, που είχαν επίσης πληγεί την ίδια περίοδο από τον τυφώνα Χάρβεϊ.
Οι τοπικές αρχές έδωσαν έναν επίσημο απολογισμό 64 θανάτων που σχετίζονται με τον τυφώνα, ωστόσο ο αριθμός αυτός σύντομα τέθηκε υπό αμφισβήτηση. Σε μια έρευνα, για παράδειγμα, που διεξήγαν οι New York Times τον Δεκέμβριο, βασιζόμενοι στα πιστοποιητικά θανάτου, καταμετρήθηκαν περισσότεροι από 1.000 θάνατοι το πρώτο 40ήμερο.
Η έρευνα διεξήχθη τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2018. Στατιστικώς, τα αποτελέσματα είναι αξιόλογα και συνέβαλαν στο να καθοριστεί ένα ποσοστό θνησιμότητας 14,3 θανάτων για 1.000 ανθρώπους εκείνη την περίοδο, ήτοι 62% περισσότεροι σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2016. Αυτό ισοδυναμεί με 4.645 επιπλέον νεκρούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ