Αξίζει να δειςΕπενδύοντας σε... έναν κόσμο απαλλαγμένο απ' το τσιγάρο

Επενδύοντας σε… έναν κόσμο απαλλαγμένο απ’ το τσιγάρο

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Με έως και 95% δυνητικά λιγότερο επιβλαβείς χημικές ουσίες από το τσιγάρο, η Παπαστράτος εισέρχεται δυναμικά στην παραγωγή και εκμετάλλευση των θερμαινόμενων ράβδων (heets) καπνού μέσα από την μονάδα της στον Ασπρόπυργο.
Το μεγάλο στοίχημα του ομίλου Philip Morris International παγκοσμίως φέρει την ονομασία «IQOS» και αποτελεί τη νέα προσέγγιση -μειωμένου κινδύνου- σε σχέση με το παραδοσιακό κάπνισμα.
Μέσα από το πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης (R&D) της PMI Science διαπιστώνεται ότι ο καπνός που προκαλείται από την καύση του τσιγάρου εμπεριέχει τοξίνες και καρκινογόνες ουσίες αποτελώντας τις κύριες αιτίες που προκαλούν ασθένειες και επιφέρουν τον θάνατο, όπως επισημαίνει και στις Οδηγίες του ο NICE για το κάπνισμα και την δημόσια Υγεία.
Παρά τις προειδοποιήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, υπολογίζεται πως σε παγκόσμιο επίπεδο πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι θα συνεχίσουν να καπνίζουν το 2025.
«Φιλοδοξία μας είναι να πείσουμε όλους τους νυν ενήλικες καπνιστές που σκοπεύουν να συνεχίσουν το κάπνισμα να στραφούν σε μη καιόμενα προϊόντα το συντομότερο δυνατό» όπως επισημαίνουν στελέχη Philip Morris International, παραμένοντας πιστοί στη δέσμευση της εταιρείας για διάθεση Προϊόντων Δυνητικά Μειωμένου Κινδύνου (ΠΔΜΚ), που ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο πρόκλησης βλάβης στους καπνιστές συγκριτικά με τα συμβατικά τσιγάρα.
Στην ολοένα και αυξανόμενη κατηγορία των ΠΔΜΚ, το χαρτοφυλάκιο βρίσκεται σε διάφορα στάδια ανάπτυξης, επιστημονικής αξιολόγησης και εμπορικής διάθεσης, αποδεικνύοντας πως «εφόσον δεν καίνε καπνό, παράγουν σημαντικά μικρότερες ποσότητες επιβλαβών και δυνητικά επιβλαβών ουσιών που εντοπίζονται στον καπνό του τσιγάρου». Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, έχει ολοκληρώσει 8 κλινικές μελέτες, στις μεγαλύτερες αγορές παγκοσμίως (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ηνωμένο Βασίλειο).

Νέα σελίδα..
Μετά από 87 χρόνια η Παπαστράτος σταματά να παράγει τσιγάρα, εισερχόμενη δυναμικά σε μια νέα εποχή. Το εργοστάσιο της Ελλάδας, αποτελεί το 2ο εργοστάσιο αποκλειστικής παραγωγής καινοτόμων καπνικών προϊόντων της Philip Morris International.
Η επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ, που ανακοινώθηκε πριν από 11 περίπου μήνες, περιλαμβάνει την πλήρη μετατροπή του εργοστασίου, την κατασκευή 3 νέων κτηρίων στις εγκαταστάσεις της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο, συνολικής επιφάνειας 15.000 τ.μ., την εγκατάσταση 2 νέων γραμμών επεξεργασίας καπνού και 10 νέων γραμμών παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού καθώς και τη δημιουργία 400 άμεσων θέσεων εργασίας.
Η υλοποίηση του σύνθετου και απαιτητικού αυτού έργου συνεχίζεται και με την ολοκλήρωσή του στα τέλη του 2018, η Παπαστράτος θα παράγει ετησίως 20 δισ. θερμαινόμενες ράβδους καπνού, οι οποίες θα εξάγονται σε αγορές της Ευρώπης και της Ασίας.

«Εγκαταλείπουμε το τσιγάρο»
«Μετά από 87 ολόκληρα χρόνια γυρίζουμε σελίδα, εγκαταλείποντας για πρώτη φορά στην ιστορία μας την παραγωγή τσιγάρων. Είναι μια μέρα που η συγκίνηση και η περηφάνια για το παρελθόν, συναντούν τη χαρά και την προσμονή για το μέλλον» όπως τονίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης σχετικά με την έναρξη της νέας παραγωγής στην Ελλάδα.
«Η νέα εποχή της Παπαστράτος είναι εδώ, με μεγάλες, ριζικές αλλαγές στη λειτουργία της εταιρείας. Ωστόσο, υπάρχει κάτι που παραμένει ίδιο και αναλλοίωτο. Είναι η δέσμευσή μας να αφήνουμε πίσω μας μέλλον, μια δέσμευση που μετουσιώνεται στο όραμα για έναν κόσμο απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου».

Τι είναι το IQOS
Το IQOS είναι ένα σύστημα που λειτουργεί θερμαίνοντας το υψηλής ποιότητας χαρμάνι καπνού σε ένα αυστηρά ελεγχόμενο εύρος θερμοκρασίας, ώστε να δημιουργείται μια πραγματική καπνιστική εμπειρία στους καπνιστές, χωρίς ο καπνός να καίγεται όπως στα συμβατικά καπνικά προϊόντα. Αποτελείται από τη συσκευή και από τις αναλώσιμες – ειδικά σχεδιασμένες – ράβδους καπνού.
Το IQOS ήρθε στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2016, αρχικά στην Αθήνα και από τον Μάρτιο του 2017 κυκλοφορεί σε όλη τη χώρα. Σήμερα υπάρχουν 25 αποκλειστικά καταστήματα IQOS ενώ διατίθεται και σε όλο το δίκτυο καταστημάτων Public και από το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ