Με κεντρικό σύνθημα… «Είναι λογικό και δεν αλλάζει» – «Οφείλουμε να σπάσουμε τα στερεότυπα»- το κυβερνητικό βίντεο για τη φαρμακευτική κάνναβη βρέθηκε στον διαδικτυακό «αέρα» του youtube.
Στο βίντεο που πρωταγωνιστεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης, με την ιδιότητα του ως φαρμακοποιός, ακούγεται να λέει ότι «την εποχή που κάποιοι επιλέγουν να βλέπουν ακόμα τον πλανήτη επίπεδο, εμείς επιλέγουμε να είμαστε στο πλευρό της επιστήμης, στο πλευρό των ασθενών».
Σύμφωνα με τον Γιώργο Πάλλη, οι ασθενείς υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό την είδηση για το νομοσχέδιο που θα τους επιτρέπει τη χρήση φαρμακευτικής κάνναβης, καθώς «έχουν ανάγκη την ανακούφιση, αλλά και τη θεραπεία.
Από το βίντεο δεν λείπει και η έμμεση αναφορά στην έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια καθώς ο κ. Πάλλης λέει ότι «η Ελλάδα θα βγει στο φως όταν οι προοδευτικές δυνάμεις θα κατοχυρώσουν ένα καινούργιο πλαίσιο στη χώρα».
Το βίντεο κλείνει με φόντο το κοινοβούλιο όπως και όλα τα προηγούμενα βίντεο της κυβέρνησης μόνο που αυτή τη φορά απουσιάζει το έμβλημα της ελληνικής δημοκρατίας.

“Κομπογιαννίτικος λόγος” 
Παρουσιάζοντας το βίντεο ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, αναφέρει ότι «ενώ η επιστήμη έχει αναγνωρίσει τη σημασία και τα οφέλη της, ενώ διεθνώς έχει τεθεί στις υπηρεσίες της ιατρικής, ενώ ασθενείς στην Ελλάδα που τη χρειάζονται, τη στερούνται, η αντιπολίτευση ξόρκισε στη βουλή τη φαρμακευτική κάνναβη με λόγο κομπογιαννίτικο»
«Η αμάθεια και η ειρωνεία ήταν η συνεισφορά της σε μια εποχή που ο πολιτικός αντίλογος είναι προλήψεις και δεισιδαιμονίες, είναι αναγκαίο να προβάλλεται ο ορθός λόγος. Το στοιχειώδες» όπως πρόσθεσε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, τονίζοντας ότι «Ευτυχώς για τους ασθενείς που το νομοσχέδιο ψηφίστηκε».