Αξίζει να δειςΑπεβίωσε σε ηλικία 75 ετών ο νομπελίστας Ιατρικής Τζον Σάλστον

Απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών ο νομπελίστας Ιατρικής Τζον Σάλστον

- Advertisement -

Απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών ο πρωτοπόρος Βρετανός βιολόγος, ο οποίος μαζί με άλλους επιστήμονες αποκωδικοποίησαν το ανθρώπινο γονιδίωμα.
«Ο επιστημονικός κόσμος έχασε έναν οραματιστή, έναν ηγέτη, του οποίου η συνεισφορά στη γνώση των έμβιων όντων ήταν ιστορική», είπε στο BBC ο διευθυντής του Wellcome Trust Sanger, σερ Μάικ Στράτον.
Ο Σερ Τζον Σάλστον τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ το 2002 για την έρευνά του πάνω στην ανάπτυξη των κυττάρων, η οποία άνοιξε το δρόμο για μεγάλες καινοτομίες στην έρευνα για την καταπολέμηση του καρκίνου.
Ήταν ένας παθιασμένος ιδεολόγος και επιστήμονας, ο οποίος πίστευε ότι η επιστήμη πρέπει να ωθείται στα όρια της. Συνέβαλε στην ίδρυση του Ινστιτούτου Wellcome Trust Sanger στο Κέιμπριτζ και όλα τα εργαστήρια έχουν πάρει το όνομά του.
Τόσο στη μοριακή βιολογία όσο και στη γενετική, με τον όρο γονιδίωμα ή γένωμα (genome) χαρακτηρίζεται το σύνολο του γενετικού υλικού που βρίσκεται σ’ ένα κύτταρο. Ειδικότερα, χρήση του όρου αυτού γίνεται σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις αναφορών επί των γονιδίων και των μηχανισμών αυτών. Ενώ συγκεκριμένα για τους ευκαρυωτικούς οργανισμούς, ο όρος αναφέρεται στο γενετικό υλικό του πυρήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ