- Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός
Επενδύσεις 66 εκατ. ευρώ και προσλήψεις για νέα μονάδα Έρευνας και Ανάπτυξης σχεδιάζει ο φαρμακευτικός κολοσσός Sanofi, στοχεύοντας στην ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων νέας γενιάς.
Μολονότι πολλές επιχειρήσεις του κλάδο φαρμάκου βάζουν «λουκέτα» στις ερευνητικές τους δραστηριότητες στην Κίνα, η Sanofi δημιουργεί στην περιοχή έναν νέο παγκόσμιο «κόμβο» Έρευνας και Ανάπτυξης, που συνενώνει τις Global Clinical Sciences and Operations επιχειρήσεις που αναπτύσσει η εταιρεία σε Γαλλία και Ηνωμένες Πολιτείες.
Πρόθεση της Sanofi είναι να προσλάβει 300 άτομα για την στελέχωση της νέας μονάδας στο Τσενγκντού, την πρωτεύουσα της επαρχίας Σιτσουάν της νοτιοδυτικής Κίνας, εστιάζοντας στην ανάπτυξη τεχνολογίας που θα συγκεντρώνει τα δεδομένα και αναλύσεις μελετών, από Φάση Ι έως τη Φάση IV.
Στόχος το 2020
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το κέντρο θα έχει καλύψει πλήρως τις θέσεις του προσωπικού έως το 2020, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία ανάπτυξης των νέων φαρμάκων της Sanofi. Το κέντρο θα διαχειρίζεται και θα επεξεργάζεται τα δεδομένα παγκόσμιων πολυκεντρικών μελετών. Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της γαλλικής Sanofi, η εταιρεία θα «αξιοποιήσει τα ταλέντα» της περιοχής, προκειμένου να ενισχύσει την ψηφιακή υποδομή για την επιτάχυνση αποτελεσμάτων στις κλινικές δοκιμές.
«Μέσω του νέου αυτού κέντρου, θα αξιοποιηθεί πλήρως η παγκόσμια εμπειρία και οι δυνατότητες για Έρευνα και Ανάπτυξη που έχει η εταιρεία, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της καινοτομίας», όπως δηλώνει ο Zhang Ji, SVP και επικεφαλής των Επιχειρήσεων Έρευνας και Ανάπτυξης της Sanofi παγκοσμίως.
Το νέο κέντρο η Sanofi ενισχύει την παρουσία της στην Κίνα, η οποία διαθέτει έδρα στη Σαγκάη και 11 περιφερειακά γραφεία, απασχολώντας συνολικά περί τα 9.500 άτομα στην περιοχή.
Στοχευμένες θεραπείες
Η νέα μονάδα στην Κίνα θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων, με επίκεντρο τη γονιδιακή θεραπεία, τα μονοκλωνικά αντισώματα, τα πολυκλωνικά και πολυειδικά αντισώματα και την τεχνολογία των πολυπεπτιδίων για την αντιμετώπιση ασθενειών όπως ο διαβήτης, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, νέα εμβόλια, ογκολογία, ανοσολογία, σπάνιες ασθένειες, σκλήρυνσης κατά πλάκας και νευρολογία.