Αξίζει να δεις«Χάπια του έρωτα» στη ζωή των Ελλήνων - Μύθοι, φόβοι και προσδοκίες

«Χάπια του έρωτα» στη ζωή των Ελλήνων – Μύθοι, φόβοι και προσδοκίες

- Advertisement -

Μεγάλη έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών σε 5.000 άνδρες, οι οποίοι πήραν τα «χάπια του έρωτα», αποκαλύπτει τις παγίδες από τη χρήση τους, τα πιο συνηθισμένα λάθη που γίνονται και πολλά άλλα!
«Η μελέτη μας αφορούσε στην παρακολούθηση πέντε χιλιάδων περιστατικών, που πήραν συνταγές είτε από το κέντρο μας, είτε από άλλους γιατρούς, είτε από φαρμακοποιούς, αλλά και από φίλους, όπως και από το ίντερνετ», μας λέει ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος, πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Παίρνοντας χάπια τύπου βιάγκρα: τι πρέπει να γνωρίζετε!
Ένας στους πέντε άνδρες υποφέρει από ανικανότητα, δηλαδή ένα εκατομμύριο σχεδόν στη χώρα μας.
Τα χάπια αυτά σήμερα μπορεί κανείς να τα πάρει και χωρίς συνταγή γιατρού, όπως γίνεται συνήθως στη χώρα μας. Οι περισσότεροι πλέον τα παίρνουν από το Ιντερνέτ με τηλεπωλήσεις γιατί είναι πιο φτηνά αλλά και πιο διακριτικά (η συναλλαγή είναι απρόσωπη). Τα χάπια όμως είναι φάρμακα, που σημαίνει πως έχουν ενέργειες και παρενέργειες. Η ασφάλεια τους κρύβεται σε λεπτομέρειες όπως και ο διάβολος και στα ψιλά γράμματα των οδηγιών, που μόνο οι γιατροί συνήθως ξέρουν να διαβάζουν, γι΄αυτό είναι καλό να συμβουλεύονται τους ειδικούς.

Πόσο αποτελεσματικά είναι;
«Η αποτυχία δράσης τους ανέρχεται συνολικά στο 30%, δηλαδή τρεις στους δέκα άνδρες μπορεί να μην έχουν αποτέλεσμα. Δεν δρα όλες τις φορές το ίδιο. Δηλαδή, κάποιες φορές το φάρμακο, που λειτούργησε σε προηγούμενη χρήση και μετέτρεψε τον άνδρα σε Σούπερμαν στο κρεβάτι, μπορεί να έχει μηδενική δράση σε κάποια επόμενη φορά», επισημαίνει ο χειρουργός – ουρολόγος – ανδρολόγος, συνεργάτης του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, Χρήστος Φλιάτουρας.

Ποιοι δεν πρέπει να τα παίρνουν
Τα φάρμακα είναι φάρμακα και όχι αφροδισιακά, άρα απευθύνονται σε αυτούς που έχουν κάποια μορφή ανικανότητας και όχι σε αυτούς που θέλουν επιδόσεις με σύζυγο, ερωμένη και γραμματέα.
Οι πολύ νέοι κάτω των 18, αλλά και οι πολύ μεγάλοι, κυρίως αυτοί που δυσκολεύονται να ανέβουν δυο σκάλες επειδή τους κόβεται η αναπνοή. Αλλά και όσοι παίρνουν πολλά φάρμακα γιατί κάποια από αυτά μπορεί να αντενδείκνυνται για κοινή λήψη. Σίγουρα όμως αυτοί που παίρνουν νιτρώδη για στεφανιαία νόσο, οπού υπάρχει πλήρης και απαγορευτική αντένδειξη.

Τι φοβούνται οι άνδρες που τα παίρνουν
Επειδή στην αρχή της κυκλοφορίας τους υπήρξαν μερικά επεισόδια θανατηφόρα λόγω άγνοιας γιατρών και ασθενών, κυκλοφόρησε μια αρνητική φήμη, άδικα βέβαια, γιατί όλες οι μελέτες σήμερα δείχνουν πως δεν υπάρχει κίνδυνος από καρδιά λόγω λήψης του φαρμάκου, αλλά λόγω σεξουαλικής υπερκόπωσης. Δηλαδή αυτοί που πάθαιναν εμφράγματα, ήσαν αυτοί που θα τα πάθαιναν ακόμα και αν κουράζονταν από προσπάθεια και κόπωση αλλού είδους π.χ. τρέξιμο.
Άρα οι άνδρες που θα τα πάρουν πρέπει να δουν έναν καρδιολόγο πριν τα ξεκινήσουν.

Ποια είναι τα λάθη στο τρόπο λήψης τους
Οι άνδρες τα παίρνουν πάντα με μια αγωνία επίδοσης και ειδικά όταν πρόκειται για μια νέα σύντροφο που θέλουν να εντυπωσιάσουν. Αυτή είναι η παγίδα του άνδρα, αφού η αγωνία που προηγείται καταργεί την επιθυμία του. Η προσπάθεια απόδοσης είναι το Βατερλό της επιθυμίας.
Και χωρίς επιθυμία, τα χάπια αυτά δεν λειτουργούν. Επίσης να μη ξεχνούν να πίνουν δύο ποτήρια νερό για να αυξηθεί ο όγκος αίματος και να διαχυθούν καλύτερα. Λέμε όχι στον ωραίο χυμό γκρέιπφρουτ και στο αλκοόλ όταν το παίρνουμε.
Και προσοχή, αν παίρνουμε φάρμακα για στηθάγχη, ρωτάμε το γιατρό!

Ποιες είναι οι μικρές παρενέργειες που είναι ακίνδυνες πλην ενοχλητικές
Πολύ έντονη στύση, μεγάλης διάρκειας (οι γιατροί τη λένε παράταση ή πριαπισμό): Στους περισσότερους άνδρες αυτό αρέσει, αλλά και στους συντρόφους των ανδρών. Ουδέν κακόν αμιγές καλού! Ενοχλητική στύση, αλλά κάνεις δεν λέει όχι, γιατί άπληστη γαρ η φύσις των αρρένων.
Πονοκέφαλος: Σχετικά πολύ συχνός, που δε μοιάζει με τον πονοκέφαλο που προσποιούνται οι γυναίκες όταν θέλουν να αποφύγουν τον εραστή τους. Είναι ενοχλητικός και μπορεί να περάσει με λίγο παραπάνω νερό και ασπιρίνη.
Ζάλη: Ένα είδος ζάλης, θολούρας, που είναι σχετικά καλά ανεκτή, όπως όταν πίνετε καλά ποτά και όχι μπόμπες.
Γαλάζια όραση: Είναι ανεκτή, αφού κάνει ακόμα και τα μαύρα μπλε, δηλαδή πιο καλοκαιρινά ακόμα και στο καταχείμωνο. Δεν κάνει τα μάτια μπλε, όπως θα’ θελε πιθανόν η μαμά σας για να μοιάζετε με βόρειο. Απλά τα βλέπετε μπλε.
Ερυθρότητα στο πρόσωπο: Θα σας προδώσει, γιατί η γυναίκα θα ανησυχήσει μήπως πάθατε εγκεφαλικό. Οπότε η δήθεν αυθόρμητη στύση που θα υποδυθείτε, πάει περίπατο. Μια τάση για εμετό, που θα παρεξηγηθεί από καχύποπτους συντρόφους ως απέχθεια στο πρόσωπό τους, ή ως δικαιολογία για να την αποφύγετε.
Κλειστή μύτη όπως στα κρυολογήματα του χειμώνα, ενοχλητική μόνο αν σας ρωτήσει η σύντροφος για το άρωμά της που δε θα μυρίζετε.
Ανησυχητικές παρενέργειες: καλέστε τα επείγοντα
• Πόνος στο στήθος
• Ζαλάδα
• Τάση για λιποθυμία
• Απώλεια όρασης
• Δυσκολία αναπνοής, πρήξιμο στα χείλη και στα βλέφαρα, όπως σε αλλεργική αντίδραση σε τροφές (αναφυλαξία)
• Ανεξέλεγκτοι σπασμοί

Οι πιο σοβαρές, μόνιμες και επικίνδυνες παρενέργειες:
• Να δει η μόνιμη σχέση σας τα χάπια που έχετε κρύψει, οπότε έκτος από μπλε όραση, θα έχετε και μπλε μάτια από τις μπουνιές!
• Να βλέπει την ερυθρότητα του προσώπου σας, ενώ είστε νηφάλιος.
• Να μη μπορείτε να δικαιολογήσετε τις επιδόσεις που δεν είχατε στο παρελθόν.
• Να πάρετε το χάπι σε λάθος ώρα που η σύντροφος έχει πονοκέφαλο, γιατί θα αποκτήσετε εσείς τον πονοκέφαλο, αφού δε θα μπορείτε να εκδηλώσετε το πάθος σας.
• Να πάρετε το χάπι και να σας ακυρώσει το ραντεβού.

O Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης καταλήγει: «Αν τα έχετε προμηθευτεί από το διαδίκτυο, από φίλους, από συνεργάτες ή και την ερωμένη σας, πάρτε μια δεύτερη γνώμη από κάποιον ειδικό.
Πολλές φορές η υγεία του σεξ έχει σχέση με την υγεία της καρδιάς, κάτι που δεν είναι τόσο φανερό σε ένα κανονικό θνητό, αλλά που ένας ειδικός θα το μυριστεί και θα σας σώσει π.χ. από ένα έμφραγμα, ένα εγκεφαλικό, ή και μια δυσάρεστη αποτυχία…».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ