Αξίζει να δεις«Συμμαχία» Boehringer - Lilly στη θεραπεία του διαβήτη τύπου 1 με το...

«Συμμαχία» Boehringer – Lilly στη θεραπεία του διαβήτη τύπου 1 με το Jardiance

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

«Πράσινο φως» για κλινική μελέτη επόμενης φάσης λαμβάνει το φαρμακευτικό σκεύασμα Jardiance της Boehringer Ingelheim, επιτυγχάνοντας τον κύριο στόχο μελέτης σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 1.
Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, το Jardiance, έχει εγκριθεί για χρήση σε ενήλικες με διαβήτη τύπου 2, την πλέον διαδεδομένη μορφή της νόσου. Το Jardiance της Boehringer Ingelheim παράγεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Κορωπί από το οποίο εξάγεται σε 68 χώρες.
Η συνεργασία της Boehringer με τη Lilly γίνεται σε μερικές χώρες ανάμεσα στις οποίες και οι ΗΠΑ στις οποίες υπάρχει στρατηγική συμμαχία μεταξύ των δυο εταιρειών ενάντια στον διαβήτη. Στη συμμαχία αυτή η Lilly προσφέρει τις ινσουλίνες, και η Boehringer Ingelheim τα φάρμακα λιναγλιπτίνη (Trajenta, Jentaduetto) και εμπαγλιφλοζίνη (Jardiance, Syndjardi).

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, κύριος στόχος ήταν ο έλεγχος των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Ο διαβήτης τύπου 1 πλήττει σήμερα 1,3 εκατομμύρια ενήλικες στις Ηνωμένες Πολιτείες και περίπου 30 εκατομμύρια ενήλικες παγκοσμίως, όπως αναφέρει η Eli Lilly από κοινού με την γερμανική φαρμακευτική επιχείρηση Boehringer Ingelheim, στο πλαίσιο της συνεργασία που έχουν αναπτύξει στο μέτωπο κατά του διαβήτη.
Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της μελέτης θα παρουσιαστούν στην ετήσια Ευρωπαϊκή συνάντηση για τον Διαβήτη, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Το Jardiance ενδείκνυται για τη θεραπεία των ενηλίκων με ανεπαρκώς ελεγχόμενο σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 ως επικουρικό της δίαιτας και της άσκησης:
– ως μονοθεραπεία όταν η μετφορμίνη θεωρείται ακατάλληλη λόγω δυσανεξίας
– επιπρόσθετα με άλλα φαρμακευτικά προϊόντα για τη θεραπεία του διαβήτη.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συνεργασία Boehringer – Eli Lilly
Οι δύο φαρμακευτικές εταιρείες ανακοίνωσαν πρόσφατα τη συνεργασία τους με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε μία προσπάθεια να ερευνήσουν την επίδραση της εμπαγλιφλοζίνης στην εξέλιξη της νεφροπάθειας και στα περιστατικά καρδιολογικών θανάτων σε ασθενείς που πάσχουν από χρόνια νεφροπάθεια με ή χωρίς διαβήτη.
Η μελέτη με την ονομασία, EMPA-KIDNEY, θα είναι ανεξάρτητη ως προς την διενέργεια, ανάλυση και αναφορά των αποτελεσμάτων της από το Medical Research Council Population Health Research Unit του πανεπιστημίου της Οξφόρδης(MRC PHRU), με τις δύο εταιρείες να αναλαμβάνουν την χρηματοδότησή της.
Η μελέτη ξεκινά στη βάση των αποτελεσμάτων της κλινικής μελέτης EMPA-REG OUTCOME, στην οποία συγκρίθηκαν, ως προς τα καρδιολογικά αποτελέσματα σε ασθενείς με διαβήτη τύπου-2, η λήψη εμπαγλιφλοζίνης σε συνδυασμό με την υπάρχουσα θεραπεία έναντι placebo. Οι ασθενείς με νεφροπάθεια που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη μελέτη παρουσίασαν θετικά αποτελέσματα και η νέα μελέτη, EMPA-KIDNEY, σκοπεύει να ερευνήσει ακριβώς αυτή την θετική επίδραση εμπαγλιφλοζίνης στη θεραπεία της νεφροπάθειας.
Η μελέτη θα περιλαμβάνει πάνω από 5.000 ασθενείς και θα πραγματοποιηθεί σε επιλεγμένες χώρες.


Η εμπαγλιφλοζίνη που βρίσκεται στην αγορά με την εμπορική ονομασία Jardiance, έχει εγκριθεί για την θεραπεία του διαβήτη τύπου 2. Τα αποτελέσματα της μελέτης EMPA-REG OUTCOME δείχνουν πως η δραστική αυτή ουσία επιδρά στη μείωση του δείκτη καρδιολογικών θανάτων. Οι συγκεκριμένες μελέτες θεωρούνται πως επεκτείνουν το πιθανό θεραπευτικό εύρος της εμαγλιφλοζίνης και πέρα από τον διαβήτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ