Special NewsHealthspy: Το στέλεχος, η συνεργασία και η... «κομματάρχισα»

Healthspy: Το στέλεχος, η συνεργασία και η… «κομματάρχισα»

- Advertisement -
  • HealthSpy by MisterSpy

 

Αδιέξοδα vs Εγκαίνια

Μολονότι εξακολουθούν οι εντάσεις μεταξύ στελεχών και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Υγείας για το ζήτημα των ηπαρινών, με «τυμπανοκρουσίες» ανακοινώθηκε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας η συμφωνία μεταξύ Leo Pharma και ΒΙΑΝΕΞ για την παραγωγή της τυπικής μη κλασματοποιημένης ηπαρίνης και ηπαρίνης χαμηλού μοριακού βάρους στην Ελλάδα.

Μολονότι εξακολουθούν οι εντάσεις μεταξύ στελεχών και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Υγείας για το ζήτημα των ηπαρινών, με «τυμπανοκρουσίες» ανακοινώθηκε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας η συμφωνία μεταξύ Leo Pharma και ΒΙΑΝΕΞ για την παραγωγή της τυπικής μη κλασματοποιημένης ηπαρίνης και ηπαρίνης χαμηλού μοριακού βάρους στην Ελλάδα.
healthspy

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως μαθαίνουμε, οι συναντήσεις των τελευταίων εβδομάδων στην Αριστοτέλους και στον ΕΟΦ εξακολουθούν να οδηγούν σε αδιέξοδα. Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα «έκρυθμη», θέτοντας τελικά εν αμφιβόλω τη διάθεση των ηπαρινών μετά το τέλος του Νοεμβρίου;

Οι ηπαρίνες ανήκουν στους αντιθρομβωτικούς παράγοντες και χαρακτηρίζονται ως απολύτως απαραίτητες για τη ζωή και την υγεία του ανθρώπου, με σημαντικότατη χρήση σε χειρουργεία και αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς μεταξύ άλλων.

Η διαδικασία μεταφοράς της παραγωγής προϊόντων και η διερεύνηση των πιθανών συνεργατών έχει ξεκινήσει από τα μέσα του 2021, με τις διαπραγματεύσεις και τη συμφωνία να ολοκληρώνονται σχετικά πρόσφατα και μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί κρίσιμα στάδια μεταφοράς τεχνογνωσίας, δοκιμών και εφαρμογής διαδικασιών συμμόρφωσης με τις Ορθές Πρακτικές Παραγωγής (GMP), ενώ από το 2024 αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

Με τη συμφωνία, οι 5 κωδικοί προϊόντων που θα παράγονται στη ΒΙΑΝΕΞ εκτιμώνται σε ποσότητα αρκετών εκατ. φιαλιδίων ετησίως τα οποία θα διανέμονται σε περισσότερες από 23 χώρες σε Ευρώπη, Ασία, Β. Αφρική και Μ. Ανατολή, μεταξύ αυτών και… η Ελλάδα – όπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση!! healthspy

Το στέλεχος και η συνεργασία

Η πληροφορία έφτασε στα αυτιά μας τις προηγούμενες ημέρες και μας προκάλεσε πραγματικά εντύπωση. Έκπληξη ήταν ακόμα και για τον άνθρωπο που μας την μετέφερε, καθώς αφορά πρώην πρόεδρο μεγάλης πολυεθνικής, με πολλά χιλιόμετρα σοβαρής επαγγελματικής εμπειρίας και έναν… «συνεργάτη»!

Όπως μαθαίνουμε, στο συγκεκριμένο πρόσωπο έγινε πρόταση επωφελούς συνεργασίας από τον εκδοτικό χώρο, με… εξειδίκευση στην Υγεία, οικονομικά της Υγείας, Πολιτική της Υγείας κτλ. Από τη συζήτηση των δύο ανδρών ακούσαμε πως υπήρξε «λευκός καπνός» και από τη νέα χρονιά θα παρουσιάσουν ένα νέο project στο κομμάτι της επικοινωνίας, αλλά και ενημέρωσης.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως οι δύο άντρες, συνεργάτες πλέον, είχαν τυπική επαγγελματική σχέση μέχρι πρότινος, που έφτανε το πολύ μέχρι συμπάθειας. Μάλιστα, όπως λένε οι «κακές γλώσσες» η συμπάθεια ίσως να μην ήταν και αμφίδρομη μεταξύ των δύο αντρών.

Η «Κομματάρχισα»

Πυρά δέχθηκε η δικηγόρος, Ελευθερία Τοκατλίδη ως… «κομματάρχισα» στο Χαϊδάρι, μετά την ανάληψη καθηκόντων ως προσωρινή διευθύνουσα σύμβουλος στον ΙΦΕΤ, από τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Οι πρώτες «αντιδράσεις» – αναφορές της αντιπολίτευσης, μετά την ανακοίνωση του ονόματος της Ελευθερίας Τοκατλίδη, περιλάμβαναν την αποτυχημένη υποψηφιότητα της με το ψηφοδέλτιο του νέου Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά.

Κάτι μας λέει πως μετά την μικρή περίοδο χάριτος που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις και μέχρι να ενημερωθεί σχετικώς για τα υπηρεσιακά καθήκοντα της θέσης του Ιωάννη Σωτηρίου, θα βρεθεί στη «σέντρα» της φαρμακευτικής αγοράς.

Μπορεί ο Ιωάννης Σωτηρίου να παύθηκε, αλλά όπως μαθαίνουμε από πηγές προσκείμενες στον ΙΦΕΤ, έκανε τα αδύνατα δυνατά για να ανανεωθεί η θητεία του, η οποία λέγεται ότι στιγματίστηκε από πολύ παρασκήνιο και διάφορες αντιδράσεις από εργαζόμενους και μη.

Στήριξη Χρυσοχοΐδη

Αξιοσημείωτες είναι εσχάτως οι εμφανίσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σε «κοινωνικά» θέματα που άπτονται του υπουργείου Υγείας.

Ο υπουργός το τελευταίο διάστημα δείχνει ιδιαίτερη «συμπάθεια» και κατανόηση σε μια σειρά δράσεων που αφορούν παθήσεις και… ασθενείς.

Μάλιστα, σε αυτές τις περιπτώσεις -που δεν ήταν και λίγες το τελευταίο διάστημα- επισημάνθηκε το ιδιαίτερα ευγενικό προφίλ του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παραμερίζοντας την αυστηρότητα της managerial πτυχής του Υπουργού.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

healthspy

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ