Special NewsHealthspy: ΣΚΑεΙ Πλεύρης, δέσμη ΣΦΕΕ, Γκάγκα και η Λαμπρή-να

Healthspy: ΣΚΑεΙ Πλεύρης, δέσμη ΣΦΕΕ, Γκάγκα και η Λαμπρή-να

- Advertisement -
  • HealthSpy by MisterSpy

 

ΣΚΑεΙ Πλεύρης;

Στον «τοίχο» έστησε η κεντρική παρουσιάστρια του Δελτίου Ειδήσεων ΣΚΑΙ, Σία Κοσιώνη, την προηγούμενη εβδομάδα τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Στον «τοίχο» έστησε η κεντρική παρουσιάστρια του Δελτίου Ειδήσεων ΣΚΑΙ, Σία Κοσιώνη, την προηγούμενη εβδομάδα τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ήδη, το κανάλι παρουσιάζει εδώ και κάποιες ημέρες τον «Φάκελο Υγεία» φέροντας στο προσκήνιο τα -λίγο πολύ- γνωστά θέματα της Δημόσιας Υγείας, της κατάστασης των νοσοκομείων, αλλά και των σοβαρών ελλείψεων σε επιστημονικό προσωπικό.

Όπως μαθαίνουμε, για πολλούς η στάση του καναλιού χαρακτηρίστηκε ως «μη αναμενόμενη». Για μερικούς εξ’ αυτών η απάντηση βρίσκεται στην απόλυτα ρευστή επερχόμενη εκλογική μάχη, που οδηγεί σε ίσες αποστάσεις από παντού!

Στη διάρκεια της συνέντευξης ιδιαίτερη ήταν η στιγμή των «πότε» -που επαναλήφθηκε επίμονα τρεις φορές- από την Σία Κοσιώνη για τις πολυπόθητες αλλαγές σε Πρωτοβάθμια Φροντίδα και Νοσοκομεία, δίχως να υπάρξει ωστόσο σαφής απάντηση, αλλά παραπομπή έργου στην επόμενη 5ετία από πλευράς του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

Η «έκπληξη» πρόκειται να εμφανιστεί στο πρόγραμμα για την Υγεία που θα παρουσιάσει η Νέα Δημοκρατία, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα υπάρξουν σοβαρές αυξήσεις σε μισθούς γιατρών και νοσηλευτών, αλλά όλα αυτά από… «αύριο» φυσικά!

Δέσμες και… μέτρα

Πέραν της κοινωνικής πολιτικής στο προσκήνιο «βγαίνει» για ακόμα μια φορά και ο φαρμακευτικός κλάδος, καθιστώντας με σαφήνεια την εγκατάλειψη από πλευράς της Πολιτείας τα τελευταία χρόνια.

Έχοντα φτάσει στο «αμήν», σύσσωμα τα μέλη του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) στρέφεται κατά της κυβερνητικής αδράνειας καθώς στη χώρα μας, η Πολιτεία επενδύει για τη φαρμακευτική δαπάνη 26% λιγότερους πόρους από τις χώρες της Νότιας Ευρώπης και 47% λιγότερους από τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, που δεν επαρκούν να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού της χώρας.

Μέσα από δέσμη έξι συνολικά προτάσεων ζητά από την όποια κυβέρνηση προκύψει να ληφθούν σοβαρά μια σειρά από ζητήματα καθώς οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν μια κρίσιμη κατάσταση με αντικειμενικές προκλήσεις στην ομαλή λειτουργία ή ακόμα και επιβίωση τους.

Στελέχη της αγοράς πάντως επισημαίνουν πως μετά τις περικοπές που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα, αναμένεται να ανοίξει και νέος κύκλος μειώσεων προσωπικού, για λόγους βιωσιμότητας.

Αξιοσημείωτο είναι ωστόσο πως ενώ υπάρχουν περικοπές σε μια σειρά από τμήματα φαρμακευτικών, η κατηγορία του Market Access φαίνεται να «ανθεί» καθώς χρειάζονται περισσότερα «χέρια» και «μυαλά» για τα προγνωστικά της φαρμακευτικής πολιτικής.

Το γεγονός επιβεβαίωσε και πρόσφατη ημερίδα Market Access for non της ΕΛΕΜΑ, που πραγματικά γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα από στελέχη της αγοράς.

Ο «θερμός» Απρίλης για την Γκάγκα

Τα πράγματα αρχίζουν και ζορίζουν ακόμα περισσότερο για την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, καθώς σε κάθε επίσκεψη της στα περιφερειακά νοσοκομεία της χώρα, σημειώνεται και μια… «αναταραχή»!

«Ζόρικα» τα πράγματα και σήμερα, με αφορμή τα εγκαίνια της νέας ΜΕΘ και του PET/Scan στο ΠΑΓΝΗ, με τους εργαζόμενους να έχουν προαναγγείλει από το σαββατοκύριακο την παράσταση διαμαρτυρίας στο σαλόνι του νοσοκομείου για… «αγωνιστική υποδοχή» της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας.

Εμμέσως πλην σαφώς, της ζητάνε να μην επιλέξει και πάλι να μπει από άλλη είσοδο στο νοσοκομείο για να αποφύγει τον ουσιαστικό διάλογο και να στήσει προεκλογικές φιέστες σε ένα νοσοκομείο με 600 κενές οργανικές θέσεις προσωπικού και πάνω από 100 αποχωρήσεις εργαζομένων κάθε χρόνο που δεν αντικαθίστανται.

Και κάπως έτσι, το μήνυμα είναι ξεκάθαρο… «Οι φιέστες… δεν θα περάσουν! Θα μας βρουν απέναντί τους», ετοιμάζοντας την «έν-θερμή» υποδοχή τους!

Νέο Μήνα με… Λαμπρίνα

«Πρεμιέρα» σήμερα για τα νέα καθήκοντα της Λαμπρίνας Μπαρμπετάκη, που αναλαμβάνει και επίσημα καθήκοντα Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου στην AbbVie Pharmaceuticals για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.

Η Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, διαδεχόμενη τον Πασχάλη Αποστολίδη, έχει αποκομίσει τα πρώτα θετικά σχόλια στη σύντομη και εισαγωγική εμφάνιση της στην εγχώρια αγορά, με τα στελέχη της αγοράς να την χαρακτηρίζουν ως «ήρεμη δύναμη» με εμπειρία και βαθιά γνώση του… φαρμάκου.

Η Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη αποτελεί ένα στέλεχος με μεγάλη εμπειρία στον φαρμακευτικό κλάδο διεθνώς, όπως επίσης στον κλάδο της βιοτεχνολογίας και της συμβουλευτικής, με παρουσία σε περισσότερες από 20 χώρες και σε ρόλους αυξημένης ευθύνης για τη διαμόρφωση επιχειρηματικής στρατηγικής, καθώς και στρατηγικής για την έρευνα και ανάπτυξη σε πολλές θεραπευτικές κατηγορίες. Εντάχθηκε στην Abbott το 2009 ως Διευθύντρια Στρατηγικών Έργων, Αριστείας Πελατών, Δυτικής Ευρώπης και Καναδά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Healthspy

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ