Special NewsHealthspy: Περιμένοντας την ΚΥΑ, η χαλαρή Γκάγκα και η MSD

Healthspy: Περιμένοντας την ΚΥΑ, η χαλαρή Γκάγκα και η MSD

- Advertisement -
  • HealthSpy by MisterSpy

 

Εν αναμονή της ΚΥΑ

Την εβδομάδα που μας πέρασε αναμένονταν η ΚΥΑ για την κατανομή της «χρηματοδοτικής ένεσης» 200 εκατ. ευρώ στις υποκατηγορίες της φαρμακευτικής δαπάνης, από τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών.

healthspy: Την εβδομάδα που μας πέρασε αναμένονταν η ΚΥΑ για την κατανομή της «χρηματοδοτικής ένεσης» 200 εκατ. ευρώ στις υποκατηγορίες της φαρμακευτικής δαπάνης, από τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως όλα δείχνουν η οριστικοποίηση των αποφάσεων αναμένεται εντός των ημερών και θα αφορά το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στους στόχους μείωσης της υπέρβασης της φαρμακευτικής δαπάνης για τα έτη 2022 (50 εκατ. ευρώ) και 2023 (150 εκατ. ευρώ) στο πλαίσιο της συμφωνίας με το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ζητούμενο, βέβαια, είναι πως θα κατανεμηθεί το ποσό αυτό μεταξύ των επιμέρους δαπανών του φαρμακευτικού προϋπολογισμού θέμα που βρέθηκε και στο επίκεντρο συνάντησης στο Υπουργείο Υγείας.

Αυτό θα περιγράφει στην περιβόητη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που αναμένεται άμεσα να εκδοθεί. Οι τρεις κατηγορίες αφορούν τα αποζημιούμενα φάρμακα που διατίθενται από τα ιδιωτικά φαρμακεία, τα λεγόμενα φάρμακα υψηλού κόστους (ΦΥΚ) και τα νοσοκομειακά σκευάσματα. Εν αναμονή….

Περί χρόνου και Υγείας

Μετά το βαρύ προεκλογικό πρόγραμμα με τις αλλεπάλληλες επισκέψεις στην περιφέρεια και την Αττική, προκειμένου να συζητήσει κατ’ ιδίαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει έκαστο νοσοκομείο, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας βρήκε χρόνο το Σάββατο για μια απογευματινή βόλτα.

Μετά το lunch break σε κεντρικό σημείο της Πανεπιστημίου επισκέφθηκε το γνωστό πολυκατάστημα για shopping therapy και είδη πρώτης ανάγκης. Αξιοσημείωτο είναι ότι η Μίνα Γκάγκα καταφέρνει και «μπερδεύεται» με το πλήθος, περνώντας απαρατήρητη, δίχως να γίνεται αντιληπτή ή να δέχεται οχλήσεις από το κοινό, όπως μας μεταφέρουν. Παρά τα αξιώματα, εξακολουθεί να διατηρεί χαμηλό προφίλ, απολαμβάνοντας τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο της.

Στο ίδιο πλαίσιο και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, εθεάθη προ-πασχαλινά να γευματίζει με τη σύζυγο του σε κεντρικό στέκι του Κολωνακίου, Σάββατο μεσημέρι, πιθανόν σε ένα επικοινωνιακό πλαίσιο αμεσότητας και επαφής με τους πολίτες.

Οι ρυθμοί αλλάζουν και τα προφίλ των ανθρώπων της Υγείας κατεβαίνουν στον «δρόμο» πλέον… healthspy

Νέα πρόσωπα στην επικοινωνία

Στο δυναμικό της φαρμακευτικής επιχείρησης MSD έχει περιέλθει εδώ και περίπου έναν μήνα η δημοσιογράφος Μαίρη Μπιμπή, αναλαμβάνοντας καθήκοντα στο τμήμα επικοινωνίας της φαρμακευτικής.

Η Μαίρη Μπιμπή πέρασε από την τυπική και ουσιαστική αξιολόγηση της MSD, καλύπτοντας τις προδιαγραφές για την κάλυψη της θέσης. Όπως μαθαίνουμε, η Μαίρη Μπιμπή υπήρξε επιλογή τόσο της επικεφαλής της MSD, Agata Jakoncic, όσο και του Αντώνη Καρόκη, External Affairs της MSD.

Επικουρικά ενισχύεται το τμήμα της Σέβης Σφακιανάκη, μετά από αίτημα μεγάλου διαστήματος, επιχειρώντας να αναπτύξουν περαιτέρω το κομμάτι εξωστρέφειας της φαρμακευτικής. Καιρός για νέους στόχους και… επιτυχίες!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Healthspy

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ