Special NewsHealthspy: Επίθεση Γκάγκα, ο εξοργισμένος Πλεύρης και η Metabio

Healthspy: Επίθεση Γκάγκα, ο εξοργισμένος Πλεύρης και η Metabio

- Advertisement -
  • HealthSpy by MisterSpy

 

Επίθεση κατά… Γκάγκα

«Φωτιές» στο πολιτικό σκηνικό ανάβει εκ νέου η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μετά την εγκύκλιο για τις εφημερίες που προκάλεσε σάλο αντιδράσεων και τελικά αποσύρθηκε.

«Φωτιές» στο πολιτικό σκηνικό ανάβει εκ νέου η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μετά την εγκύκλιο για τις εφημερίδες που προκάλεσε σάλο αντιδράσεων και τελικά αποσύρθηκε.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Αυτή τη φορά, προκήρυξε στο… παρά πέντε των εκλογών, πάνω από εκατό θέσεις συντονιστών διευθυντών στο ΕΣΥ.

Ο Τομέας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, βγαίνει στην αντεπίθεση τονίζοντας πως «Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, σε χρόνο που απαγορεύονται ρητά οι προσλήψεις και οι υπηρεσιακές μεταβολές στο Δημόσιο, η αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Γκάγκα έσπευσε να προκηρύξει 126 θέσεις Γιατρών – Συντονιστών Διευθυντών ΕΣΥ σε νοσοκομεία όλης της χώρας», κατηγορώντας την για πελατειακού χαρακτήρα διευθετήσεις ημετέρων.

«Η άμεση ακύρωση της προκήρυξης είναι το αυτονόητο και επιβεβλημένο», υποστηρίζει η Κουμουνδούρου, σημειώνοντας πως «το στοίχημα είναι η αλλαγή πορείας στα υγειονομικά πράγματα και η αντιστροφή του κλίματος πλήρους αποδιοργάνωσης των δημόσιων δομών υγείας».

Για «σκανδαλώδη» προκήρυξη έκανε λόγο και το ΚΚΕ, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η κυβέρνηση της ΝΔ ξαναχτύπησε μέσω της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας κ. Γκάγκα, η οποία λίγο πριν τη λήξη της θητείας της επιδιώκει να περάσει και το παραμικρό αντιλαϊκό μέτρο που μπορεί».

«Την ίδια στιγμή που πάγωσαν τις ελάχιστες θέσεις νέων ηλικιακά επιστημόνων, που προκήρυξαν μετά από 4 χρόνια για να ενισχυθούν τα δημόσια νοσοκομεία, έρχονται νύχτα, μετά την προκήρυξη των εκλογών, να προχωρήσουν σε προσλήψεις ημετέρων, ‘πρόθυμων’ που θα υλοποιήσουν την εγκληματική τους πολιτική», υποστηρίζει το ΚΚΕ και «απαιτεί να ανακαλέσουν άμεσα τη σκανδαλώδη προκήρυξη» σημειώνει ο Περισσός.

Πέρα από τους «αντιφρονούντες» και οι προσκείμενοι στην παράταξη κάνουν λόγο για «επικοινωνιακά λάθη» που στιγματίζουν το καλό προφίλ της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, στο παρά πέντε των εκλογών, ενώ κάποιοι μιλούν ακόμα και για… «θυσία», για λογαριασμό της παράταξης… Πάντως, μαθαίνουμε πως θα υπάρξουν εξελίξεις επί του θέματος…

Ο εξοργισμένος Πλεύρης

Εξοργισμένος δηλώνει σε συνεργάτες του ο Θάνος Πλεύρης με το tweet του Δημήτρη Παπαδημούλη, αναφορικά με την επίθεση που δέχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας, στα Πετράλωνα.

Εμμέσως πλην σαφώς, η ανάρτηση Παπαδημούλη έρχεται να αποκαλύψει τη στάση και τη θέση του κόμματος; Ενώ ξεκινά με την καταδίκη της επίθεσης η συνέχεια είναι ενδεικτική και άκρως αποκαλυπτική. Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά δηλώνει πως «η οργή είναι εύλογη» αλλά πρέπει να εκφραστεί με άλλο τρόπο.

Γιατί; Διότι «τέτοιες ενέργειες επιτρέπουν στους θύτες να εμφανίζονται ως θύματα». Απλά και λιτά με λίγες λέξεις καταγράφεται όλο το σκεπτικό και ταυτόχρονα ξεπλένονται αυτοί που εξαπέλυσαν μια ανοίκεια επίθεση την ώρα που ο Θάνος Πλεύρης έτρωγε με την οικογένειά του. Με τη σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά του.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη αυτός που πέταξε το γιαούρτι στον Θάνο Πλεύρη ήταν ένα «εύλογα» οργισμένο και αγανακτισμένο «θύμα» της πολιτικής που ο υπουργός Υγείας εφαρμόζει. Και ο οποίος είναι και ο θύτης.

Βιοτεχνολογία made in Salonica

Αρχίζει να «ζεσταίνει» το κλίμα και στην βόρειο Ελλάδα με την «Metabio», την start up βιοτεχνολογίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, να προετοιμάζει τα επόμενα βήματα της στην ευρωπαϊκή αγορά.

Όπως μαθαίνουμε, βρίσκεται σε διαδικασία συνεργασίας με μεγάλες τράπεζες ανθρωπίνων βιοδειγμάτων, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει συνεργασία με ιδιωτική βιοτράπεζα της Νότιας Αφρικής. Ταυτόχρονα, ετοιμάζει ένα σημαντικό project δημιουργίας βιοτράπεζας σε κρατικό νοσοκομείο της Αθήνας και, έως τον Δεκέμβριο, η θυγατρική της στη Σόφια, η «Metabio BG» θα έχει κλείσει δύο συμβόλαια με νέους πελάτες στη Βουλγαρία.

Ο ιδρυτής της «Metabio IKE» και μοριακός γενετιστής, Παναγιώτης Κατσαούνης, βρίσκεται σε επαφές με venture capital και business angels προκειμένου να εξασφαλίσει κεφάλαια 500.000 ευρώ, διαθέτοντας μειοψηφικό μεν αλλά ελκυστικό μετοχικό μερίδιο στους επενδυτές.

Με τα κεφάλαια αυτά, η «Μetabio» θα μπορέσει από το επίπεδο της start up, να κάνει scale up, να μεγαλώσει και τα τρία συμβόλαια που έχει σήμερα, να γίνουν 12, σε διάστημα περίπου 18 μηνών.

Η «Μetabio», η οποία ιδρύθηκε το 2018, είναι μια καινοτόμος startup που δραστηριοποιείται στο χώρο των βιοεπιστημών και της διαχείρισης δεδομένων ασθενών και βιοδειγμάτων μέσω μιας καινοτόμου ψηφιακής πλατφόρμας, της e-Metabio, με σκοπό την ενίσχυση της φαρμακευτικής έρευνας, για την ανάπτυξη θεραπειών και φαρμάκων.

Κατά τα λοιπά…

Εντείνεται η προεκλογική εκστρατεία και οι δημόσιες συναντήσεις για τον Μπάμπη Καραθάνο, υποψήφιο βουλευτή Δυτικού Τομέα Αθηνών με την Ν.Δ.

Και αυτή τη φορά επιλέγει στο κλασικό spot ως σημείο συνάντησης για την κεντρική ομιλία του προς τους δημότες Περιστερίου την ερχόμενη Τετάρτη, 10 Μαΐου.

Η υποψηφιότητα του έχει την αναμενόμενη απήχηση και στήριξη από την ευρύτερη περιοχή, με τα τοπικά Μέσα να επισημαίνουν τη σημασία του να βρεθεί στην Βουλή «ένας βέρος περιστεριώτης».

Πάντως, ευχάριστη έκπληξη αναμένεται να αποτελέσει και ο Τάσος Καλλιάφας που «κατεβαίνει» για πρώτη φορά διεκδικώντας ένα καλό μερίδιο από την πίτα της Ν.Δ. στη Δυτική Αθήνα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Healthspy

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ