Ανεβαίνουν οι τόνοι από την κόπωση, τις επαναλήψεις και τα αδιέξοδα που καταγράφονται στις εβδομαδιαίες ενημερώσεις του υπουργείου Υγείας, με την κυβέρνηση να αναζητά νέα πρόσωπα που θα αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα που… “θα συνεχίσουν τη δουλειά” και πιθανόν περισσότερο… ελκυστικά!
Νευρικότητα στους διαδρόμους του υπουργείου Υγείας προκαλούν οι ιδιαίτερα “χαμηλές πτήσεις” που σημειώνουν οι προγραμματισμένες εβδομαδιαίες ενημερώσεις του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.
Δευτέρα και Πέμπτη, επιφανείς επιστήμονες και παράγοντες του αρμόδιου υπουργείου βρίσκονται απέναντι απ’ τους τηλεοπτικούς δέκτες για να δώσουν απαντήσεις του πολίτες. Ωστόσο, μετά την πρώτη περίοδο μεγάλης αποδοχής στην ενημέρωση, φαίνεται πως απουσιάζουν πλέον οι πολίτες από τους δέκτες τους. Στην πλειοψηφία τους έχουν γυρίσει κυριολεκτικά την πλάτη στο κεφάλαιο “κορωνοϊός”.
Πρόσωπα από την σταθερή παρουσία ενημέρωσης ζητούν να αντικατασταθούν, όμως δεν υπάρχει καμία διάθεση κάλυψης των κενών θέσεων από ανθρώπους που να έχουν το κατάλληλο προφίλ, τις γνώσεις και τις περγαμηνές για την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Τα αιτήματα έφτασαν από νωρίς και στο γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού, κ. Μίνας Γκάγκα, η οποία προς το παρόν ζήτησε υπομονή, δηλώνοντας παράλληλα πως θα βάλει κι εκείνη πλάτη.
Δευτέρες και Πέμπτες…
Την προηγούμενη Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, μολονότι η ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της νόσου Covid-19 (από την Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, κ. Μαρία Θεοδωρίδου και το Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους) αφορούσε το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιαστικής κάλυψης για τη χορήγηση της τρίτης δόσης, σημείωσε. τηλεθέαση μόλις 3% στο γενικό σύνολο και 1,8% στις ηλικίες 15 έως 44 ετών. Το ίδιο κλίμα παρατηρείται και μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 13 Σεπτέμβρη, με τηλεθέαση στο 2,6% στο πρώτο τέταρτο της ενημέρωσης στην ΕΡΤ1 και 3,1% μετά το πρώτο 15λεπτο της ενημέρωσης στο σύνολο του κοινού. Τα χαμηλά ποσοστά πέφτουν ακόμα περισσότερο όσο προστίθενται και τα νεανικά κοινά, ρίχνοντας τον μέσο όρο της ενημέρωσης στο 1,9%.
Παρόλο που τις Πέμπτες κατεβαίνουν στους δέκτες μας τα «δυνατά χαρτιά» της επιστημονικής κοινότητας: κ. Μίνα Γκάγκα (αναπληρώτρια υπουργός Υγείας), κ. Βάνα Παπαευαγγέλου (Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων) και κ. Γκίκας Μαγιορκίνης (Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων) η εικόνα δεν παραμένει παρόμοια, αλλά κατακρημνίζεται οριζοντίως.
Την Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, η μέση τηλεθέαση στο γενικό σύνολο ανήλθε στο 1,7% στο πρώτο τέταρτο. Το ενδιαφέρον άρχισε να φθίνει μετά τα 15 πρώτα λεπτά, με την τηλεθέαση να πέφτει στο 1,3%.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα