Ροή ΕιδήσεωνΠώς έκαναν σεξ οι άνθρωποι στον Μεσαίωνα; Οι κανόνες...

Πώς έκαναν σεξ οι άνθρωποι στον Μεσαίωνα; Οι κανόνες…

- Advertisement -

Για να βρισκόμαστε όλοι εμείς εδώ σημαίνει πως ναι, ο κόσμος έκανε σεξ και στον Μεσαίωνας.

Για να βρισκόμαστε όλοι εμείς εδώ σημαίνει πως ναι, ο κόσμος έκανε σεξ και στον Μεσαίωνας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ωστόσο η απόλυτη κυριαρχία της Εκκλησίας σε όλους τους τομείς της ζωής, επηρέαζε και τη σεξουαλική ζωή των ανθρώπων εκείνη την περίοδο.

Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, το openculture, το οποίο γράφει πως, «σύμφωνα με τη μεσαιωνική Εκκλησία η μόνη φορά που το σεξ είναι αποδεκτό είναι μεταξύ δύο παντρεμένων ανθρώπων για αναπαραγωγικούς σκοπούς».

«Οι θρησκευτικοί κανόνες έλεγαν ότι απαγορεύεται το σεξ τα Σάββατα και τις Κυριακές. Σε περίπτωση που έχετε τη διάθεση κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, να κάνετε σεξ μόνο στην ιεραποστολική θέση, γιατί οτιδήποτε άλλο ανατρέπει τη φυσική σχέση μεταξύ ανδρών και γυναικών. Μην βγάζετε όλα σας τα ρούχα κατά τη διάρκεια του σεξ, γιατί είναι πολύ συναρπαστικό» αναφέρουν.

«Εν ολίγοις, κατά τη διάρκεια του σεξ, θα πρέπει να προσπαθείς να διασκεδάζεις όσο το δυνατόν λιγότερο. Αν και ήταν αυτοί οι κανόνες αυστηροί και ξεκάθαροι, κανείς δεν τους ακολουθούσε. Επιπλέον, δεδομένης της έλλειψης ιδιωτικών χώρων, το σεξ στον Μεσαίωνα ήταν σχεδόν δημόσια υπόθεση».

«Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι του Μεσαίωνα ήταν πολύ πουριτανοί, αλλά τα ιστορικά αρχεία δείχνουν ότι ενδιαφέρονταν για όλα τα είδη σεξ που ως και σήμερα θα βρίσκαμε εντελώς απαράδεκτα».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ