Δεν πρέπει οι γυναίκες να ουρούν πριν από το σεξ, όπως υποστηρίζει ένας αμερικανός ουρολόγος με έδρα τη Νέα Υόρκη, αλλάζοντας τα έως σήμερα δεδομένα.
Συγκεκριμένα, ο David Kaufman εξηγεί ότι η ιδέα οι γυναίκες να ουρούν πριν από το σεξ (όπως γνωρίζαμε μέχρι σήμερα) είναι μια από τις μεγαλύτερες παρανοήσεις. «Με αυτό τον τρόπο όχι απλώς δεν προστατεύεστε, αλλά αυξάνετε τις πιθανότητες να εκτεθείτε στην ουρολοίμωξη», ισχυρίζεται. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στο Yahoo News «αυτό το λάθος είναι η Νο1 αιτία της ουρολογικής λοίμωξης που είναι γνωστή και ως “honeymoon cystitis”» εννοώντας την κυστίτιδα του μήνα του μέλιτος, ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται μετά από πολύ συχνό σεξ. Πώς το δικαιολογεί λοιπόν;
Αρχικά, γενικά μιλώντας, οι γυναίκες, λόγω της ανατομίας του αιδοίου είναι πολύ πιο ευάλωτες και επιρρεπείς σε ουρολοιμώξεις σε σχέση με τους άντρες. Η γυναικεία ουρήθρα βρίσκεται πολύ κοντά στον κόλπο και στον πρωκτό, κάτι που κάνει πολύ πιο εύκολο βακτήρια από αυτές τις δύο περιοχές να μεταφερθούν προς αυτήν. Τώρα, σύμφωνα με τον Δρ. Kaufman, κρατώντας τα ούρα, η κύστη γεμίζει. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα υγρό «στρώμα» που προστατεύει την ουρήθρα από οποιαδήποτε βακτήρια είναι πιθανό να την προσβάλλουν. Χωρίς ούρα στην κύστη σας, τα βακτήρια έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην ουρήθρα.
Σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αμερικής, η χρήση διαφράγματος ως μέσο αντισύλληψης μπορεί να αυξήσει ακόμα περισσότερο το ρίσκο να υποστείτε κάποια ουρολοίμωξη αφού το διάφραγμα μπορεί να πιέζει την κύστη και να την εμποδίζει να αδειάσει πλήρως κατά την ούρηση. Αν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που παθαίνουν συχνά ουρολοιμώξεις, σας έχουμε μερικές επιπλέον συμβουλές.

1. Αποφύγετε τη χρήση προϊόντων καθαρισμού (αφρόλουτρα, σαπούνια ή ταλκ) που έχουν άρωμα, γύρω και μέσα στην ευαίσθητη περιοχή.

2. Μην κρατάτε τα ούρα σας και πάντα να φροντίζετε να αδειάζεται πλήρως την κύστη σας.

3. Να πίνετε πολύ νερό.

4. Να σκουπίζεστε πάντα με κατεύθυνση από μπροστά προς τα πίσω.

5. Να ουρείτε μετά το σεξ.

6. Να επιλέγετε βαμβακερά εσώρουχα αντί για συνθετικά και επίσης να αποφεύγετε τα στενά τζιν και παντελόνια.