Δημόσια ΥγείαΥπουργείο Υγείας: Προστασία από τον καύσωνα- 6+1 συμβουλές

Υπουργείο Υγείας: Προστασία από τον καύσωνα- 6+1 συμβουλές

- Advertisement -

Σε αυξημένη ετοιμότητα, βρίσκεται το Υπουργείο Υγείας, σε περίπτωση που χρειασθεί να αντιμετωπίσει προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από τον καύσωνα.

Σε αυξημένη ετοιμότητα, βρίσκεται το Υπουργείο Υγείας, σε περίπτωση που χρειασθεί να αντιμετωπίσει προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από τον καύσωνα.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στο ΕΚΑΒ και τα νοσοκομεία, υπάρχει ήδη ετοιμότητα από το πρώτο κύμα καύσωνα. Ανάμεσα στα μέτρα που λαμβάνονται είναι η όσο γίνεται πιο άμεση εξυπηρέτηση στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, η συντήρηση κλιματιστικών, επιπλέον ανεμιστήρες, αλλά και η ανάκληση ρεπό και αδειών.

Από σήμερα, Παρασκευή 21 Ιουλίου ξεκίνησε η πρώτη μέρα του παρατεταμένου καύσωνα που πλήττει την Ελλάδα, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ότι τα 40άρια θα διατηρηθούν σε πολλές περιοχές τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή 23 Ιουλίου.

Όπως λένε οι ειδικοί- μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας, του Υπουργείου Υγείας, ο συνδυασμός των θερμοκρασιών του καύσωνα μαζί με την υγρασία και την άπνοια μπορεί να καταπονήσει τον οργανισμό και να προκαλέσει θερμοπληξία, της οποίας τα συμπτώματα μπορούν να εμφανιστούν σε πολλούς ανθρώπους.

Για το λόγο αυτό, το Υπουργείο Υγείας, δίνει συμβουλές για το πώς μπορούμε να προλάβουμε αλλά και να αντιμετωπίσουμε δυσάρεστες καταστάσεις.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως από τις υψηλές θερμοκρασίες κινδυνεύουν πρωτίστως:
  • Οι ηλικιωμένοι
  • Τα μωρά και τα μικρά παιδιά
  • Οι έγκυοι και οι γυναίκες που θηλάζουν τα μωρά τους
  • Όσοι είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι
  • Όσοι εργάζονται ή ασκούνται έντονα σε ζεστό περιβάλλον
  • Οι πάσχοντες από χρόνιες παθήσεις (καρδιαγγειακές, υπέρταση, σακχαρώδη διαβήτη, πνευμονοπάθειες, νεφροπάθειες, ηπατοπάθειες, ψυχική νόσο, άνοια, αλκοολισμό, κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών κ.λ.π.)
  • Οι ασθενείς με οξεία νόσο (λ.χ. λοίμωξη με πυρετό ή γαστρεντερίτιδα με διάρροια ή / και έμετο)
  • Όσοι λαμβάνουν για καθαρά ιατρικούς λόγους φάρμακα για χρόνια νοσήματα (π.χ. διουρητικά, αντιχολινεργικά, ψυχοφάρμακα, ορμονούχα συμπεριλαμβανομένης της ινσουλίνης και των αντιδιαβητικών δισκίων). Σε περιόδους ζέστης, οι ασθενείς αυτοί πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους για την ενδεχόμενη τροποποίηση της δοσολογίας.

Υπουργείο Υγείας- Οδηγίες1

Υπουργείο Υγείας

Υπουργείο Υγειάς -Συμβουλές 3

Υπουργείο Υγειάς -Συμβουλές 3

Υπουργείο Υγείας- Συμβουλές

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ