Δημόσια ΥγείαΠΟΥ: Ιδρύει γραφείο στην Αθήνα – Ποια είναι τα θέματα που θα...

ΠΟΥ: Ιδρύει γραφείο στην Αθήνα – Ποια είναι τα θέματα που θα ασχολείται

- Advertisement -

Στην ίδρυση του πρώτου γραφείο στην Ευρώπη για θέματα που αφορούν την υγειονομική περίθαλψη και την ασφάλεια των ασθενών προχωράει αύριο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στην Αθήνα.

Στην ίδρυση του πρώτου γραφείο στην Ευρώπη για θέματα που αφορούν την υγειονομική περίθαλψη και την ασφάλεια των ασθενών προχωράει αύριο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στην Αθήνα.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στο πλαίσιο αυτό ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας καθώς και ο Περιφερειακος Δ/ντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη Δρ. Kluge θα υπογράψουν αύριο την ίδρυση του Περιφερειακού Γραφείου στην Αθήνα, η οποία και είχε επικυρωθεί με επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Υγείας στα κεντρικά γραφεία του Π.Ο.Υ. Ευρώπης, στην Κοπεγχάγη, στις 15 Οκτωβρίου 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το γραφείο του ΠΟΥ θα βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και αναμένεται να το επισκεφτεί αύριο το πρωί ο Δρ. Kluge, ο οποίος στη συνέχεια θα συμμετέχει και στο καθιερωμένο press briefing που διοργανώνει κάθε Πέμπτη ο ΠΟΥ, ενημερώνοντας όλα τα κράτη της Ευρώπης για την εξέλιξη της πανδημίας. Σε αυτό θα λάβει μέρος και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Με ποια θέματα θα ασχολείται το νέο Περιφερειακό Γραφείο του ΠΟΥ

Σε μία δέσμευση του ΠΟΥ, ώστε να γίνει αρωγός και ισχυρός υποστηρικτής στις μεταρρυθμίσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που θα αφορούν όλη την Ευρώπη και κυρίως την νοτιοανατολική μεσόγειο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επέλεξε τη χώρα μας προκειμένου να δημιουργήσει ακόμη ένα κέντρο αριστείας στον τομέα της ασφάλειας των ασθενών.

Η επιλογή σαφώς δεν είναι τυχαία, καθώς η χώρα μας έχει καλλιεργήσει εδώ και χρόνια εξαιρετική. φήμη μέσω των ελληνικών Ιδρυμάτων Υγείας, αλλά και των κορυφαίων ερευνητών στον τομέα της υγείας και ευεξίας.

Γιατί ο ΠΟΥ επέλεξε την Ελλάδα

Ωστόσο χρειάστηκαν και μία σειρά από δράσεις προκειμένου ο ΠΟΥ να επιλέξει την Ελλάδα ως το κέντρο δράσης του στην Ευρώπη.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε αρχικά η βαθιά γνώση των Ελλήνων ερευνητών και επιστημόνων σε θέματα που αφορούν την περίθαλψη και την ασφάλεια των ασθενών, η οποία επισφραγίστηκε και με τη νομοθέτηση και την ίδρυση του Εθνικού Οργανισμού για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ).

Οι γνώσεις και οι δεξιότητες αυτές φάνηκαν εκ του πρακτέος άλλωστε και κατά τη. διάρκεια της πανδημίας τη χώρα μας, μέσα από την ανθεκτικότητα που έχει επιδείξει το. Εθνικό Σύστημα Υγείας στις πρωτοφανείς υγειονομικές προκλήσεις.

Καθοριστικής σημασίας για τον ΠΟΥ ήταν και η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στην. Ελλάδα, ο οποίος εν υλοποιήθηκε έπειτα από 10 χρόνια και πλέον αναγγελίας του.

Τέλος το κλίμα και η γεωγραφική τοποθεσία της χώρας μας, δεν θα μπορούσαν να μείνουν εκτός της λίστας του ΠΟΥ.

Είναι παγκοσμίως αποδεδειγμένο άλλωστε πως η Ελλάδα αφενός βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των χωρών με ρεκόρ μακροζωίας, αφετέρου λόγω της μεσογειακής διατροφή. έχει αποτελέσει το «όπλο» κατά πολλών προβλημάτων υγείας.

Πάντως δεν είναι λίγες οι φορές που ο Περιφερειακός Διευθυντής για την Ευρώπη του ΠΟΥ, Δρ. Kluge, έχει μιλήσει για τον τρόπο που η χώρα μας αντιμετωπίζει την πανδημία.

Συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2020 ο Δρ. Kluge είχε αναφέρει πως ο τρόπος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα την πανδημία είναι κέρδος τόσο για την χώρα όσο και την. Ευρώπη (win-win) προσθέτοντας ότι Ελλάδα αντιμετωπίζει την πανδημία με ολοφάνερα συστηματικό τρόπο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ