Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ιαματικής Ιατρικής στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, που διοργάνωσε το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας – Ελιτουρ, σε συνεργασία με την Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής, το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών, την Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Έγκριτοι επιστήμονες, Ακαδημαϊκοί, καθώς και επιχειρηματίες, τοποθετήθηκαν με σημαντικές εισηγήσεις και παρουσιάσεις σχετικά με τα θέματα που αφορούν τον Ιατρικό και Ιαματικό Τουρισμό, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην Ιαματική Ιατρική και στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή, καθώς το 2024 ορίστηκε ως έτος Ιαματικής Ιατρικής.
Τις εργασίες του συνεδρίου, άνοιξε ο Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος ΙΣΑ, ΕΛΙΤΟΥΡ, Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών και ανέφερε πως ο Ιαματικός Τουρισμός – Τουρισμός Υγείας – Ευεξίας αποτελεί έναν τομέα με τεράστιες προοπτικές και δυναμική ανάπτυξη, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και στην Ελλάδα.
Μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:
«Η πίστη μας είναι, ότι ισχυρός πυλώνας για την ανάπτυξη στη Χώρα μας, μπορεί να είναι ο Τουρισμός Υγείας, Ιαματικός Τουρισμός, Ευεξίας και Μακροζωίας, αφού σε ολόκληρο τον κόσμο οι επενδύσεις είναι πολύ μεγάλες που θα γίνουν στα επόμενα χρόνια και αυτό πρέπει να είναι η συνδετική ουσία απόλυτης συνεργασίας Πολιτείας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιστημονικών φορέων και επιχειρηματιών. Εμείς σε αυτό το πλαίσιο, προγραμματίζουμε τη στρατηγική μας για τα επόμενα χρόνια και θεωρούμε ότι με αυτό το τρόπο, έχουμε τη δυνατότητα να σταματήσουμε την αιμορραγία μετανάστευσης νέων Ελλήνων επιστημόνων».
Ο κ. Πατούλης παράλληλα επεσήμανε και τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλει το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας για την προώθηση και προβολή του Τουρισμού Υγείας – Ευεξίας και ανέφερε πως η Ελιτούρ είναι αφοσιωμένη στην προώθηση του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα, δημιουργώντας συνεργασίες, ενισχύοντας τις υποδομές και βελτιώνοντας συνεχώς τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Την δεύτερη ημέρα των εργασιών του συνεδρίου, που ήταν αφιερωμένη στην Ιαματική Ιατρική, ο κ. Πατούλης τόνισε πως η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να ηγηθεί του Ιαματικού Τουρισμού, καθώς διαθέτει στα χέρια της ένα τεράστιο πλούτο από ιαματικές πηγές. «Η Ελλάδα οφείλει να ηγείται παγκοσμίως όσον αφορά τον αριθμό, την ποσότητα αλλά και ποιότητα όλων των ιαματικών πηγών.»
Συμπληρωματική ιατρική
Ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, και Αντιπρόεδρος τη Ελιτούρ, κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης, ανέφερε ότι το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής στέφθηκε με τεράστια επιτυχία, καθώς συμπίπτει με τον εορτασμό του 2024 ως έτος ιαματικής ιατρικής. Επίσης τόνισε πως η Ιαματική ιατρική καθιερωμένη ως συμπληρωματική ιατρική εξασκούμενη μόνο από τους ειδικούς ιατρούς ανοίγει νέους ορίζοντες για την ανάπτυξη και καθιέρωση της Ελλάδας, ως χώρας που διαθέτει εξαιρετικές ιαματικές πηγές με καταξιωμένους επιστήμονες υγείας. Τέλος όπως δήλωσε στόχος είναι να γίνει η Ελλάδα παγκόσμιο Health Resort – Medi Spa, παρέχοντας υψηλοτάτου βαθμού υπηρεσίες θεραπείας, αποθεραπείας, αποκατάστασης, μακροζωίας και ευζωίας, καθώς η Ελλάδα ανήκει στις πέντε μπλε ζώνες του κόσμου.
Σημαντικές ομιλίες μεταξύ άλλων έδωσαν: τα μέλη της Ελιτούρ, Α’ Αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Πάντος, κ. Χριστόφορος Τζερμιάς, κ. Γρηγόρης Κυριάκου, κ. Γιώργος Κακουλίδης, κα Μαρία Μενενάκου, κα Λίνα Ευγενή, κ. Νικήτας Σπίνος, κ. Νικόλαος Κουβελάς, ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών κ. Αντώνιος Πολυδώρου, ο Διευθυντής του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Στεφανάκος, μέλη από το IVF Cluster της Ελιτούρ, κ. Νικόλαος Βραχνής, κ. Βασίλης Αθανασίου, κ. Λεωνίδας Μαμάς, κ. Κωνσταντίνος Νταφόπουλος, κα Βικτωρία Πολυδώρου και πολλοί ακόμα Ακαδημαϊκοί, όπως ο κ. Δημοσθένης Σαρηγιάννης, Διευθυντής Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, ο κ. Γεώργιος Κρεατσάς, ο κ. Παναγιώτης Ζηρογιάννης, ο κ. Κίμων Βολίκας και ο κ. Ευγένιος Κουμαντάκης. Ακόμα, ενδιαφέρουσες εισηγήσεις έκαναν οι κάτωθι:
Αλέξανδρος Γιατζίδης, Αναστασία Κοιλού, Χριστίνα Παπανικολάου, Δημήτρης Μπατάκης, Fernand Tshijanu, Μαρία Σιμάσκου, Κωνσταντίνος Νούτσης, Ευστάθιος Σκληρός, Νικόλαος Κουρεμένος, Δημοσθένης Παπαμεθοδίου, Μυρτώ Σωτηροπούλου, Ξενοφών Ρούσσης, Ευστράτιος Παπαδέλλης, Δημήτριος Μαγγιώρος, Στυλιανός Βελονάς, Γιάννης Δοξαράς, Ιωάννης Ράπτης και ο Κωνσταντίνος Γιώτης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό, η π. Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κα Ασημίνα Γκάγκα και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης.
Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν βραβεία από την κα Γκάγκα προς τον κ. Πατούλη για την αναγνώριση του έργου του, στην Περιφέρεια Αττικής, στον ΙΣΑ, στο GDHI και στην Ελιτούρ και της προσφοράς του στον Τουρισμό Υγείας – Ευεξίας, καθώς και προς τον Καθηγητή κ. Κουσκούκη, ως Πατέρα της Ιαματικής Ιατρικής για την καθιέρωση της Ιαματικής Ιατρικής, ως Συμπληρωματική Ιατρική. Βραβεία ακόμη δόθηκαν και προς τους κ. Πάντο, κ. Πολυδώρου και κ. Σαρηγιάννη για το σπουδαίο επιστημονικό τους έργο.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα