Δημόσια ΥγείαΠανελλήνιο Συνέδριο Λοιμώξεων: Η κορυφαία συνάντηση της ιατρικής κοινότητας

Πανελλήνιο Συνέδριο Λοιμώξεων: Η κορυφαία συνάντηση της ιατρικής κοινότητας

- Advertisement -

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων έχει την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να σας προσκαλέσει στο 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λοιμώξεων, που θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών από 13 έως 16 Μαρτίου 2025.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων έχει την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να σας προσκαλέσει στο 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λοιμώξεων, που θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών από 13 έως 16 Μαρτίου 2025.
Από αριστερά προς τα δεξιά: Μαρία Χίνη, Μέλος Δ.Σ. της Ε.Ε.Λ., Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Επ. Υπεύθυνη Διευθύντρια Γ’ Παθολογικού Τμήματος και Μονάδας Λοιμώξεων Γ.Ν.Α «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο» Ε.Ε.Σ. Αριστοτέλης, Τσιάκαλος, Μέλος Δ.Σ. της Ε.Ε.Λ., MD, PhD, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Μαιευτικών & Γυναικολογικών Λοιμώξεων, Πρόεδρος Επιτροπής Λοιμώξεων Νοσοκομείου «Λητώ» Στυλιανός Ασημακόπουλος, Ταμίας του Δ.Σ. της Ε.Ε.Λ, Αν. Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων, Τμήμα Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών, Υπεύθυνος Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων Π.Γ.Ν.Π Νικόλαος Σύψας, Πρόεδρος του Δ.Σ της Ε.Ε.Λ, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας- Λοιμωξιολογίας, Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόεδρος Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων Επιστημονικός/Διοικητικός Υπεύθυνος Μονάδας Λοιμώξεων – COVID, ΓΝΑ «Λαϊκό» Αικατερίνη Αργυράκη, Γενική Γραμματέας του Δ.Σ της Ε.Ε.Λ, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Συντονίστρια Διευθύντρια Παθολογικής Κλινικής, ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» Άγγελος Πεφάνης, Μέλος Δ.Σ. της Ε.Ε.Λ, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, MD, PhD, Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου Εγκρίσεως Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης, ΕΟΦ, Αναπλ. Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Αντιβιογράμματος Βασίλειος Παπασταμόπουλος, Μέλος Δ.Σ. της Ε.Ε.Λ, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Διοικητικά και Επιστημονικά Υπεύθυνος Ε’ Παθολογικού Τμήματος και Μονάδας Λοιμώξεων, Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου, Πρόεδρος Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, Γ.Ν.Α «Ο Ευαγγελισμός».

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το συνέδριο αυτό αποτελεί μια κορυφαία συνάντηση για την ιατρική κοινότητα της χώρας μας και φέτος αποκτά μια ιδιαίτερη σημασία, καθώς συναντιόμαστε στην μετά την Πανδημία εποχή για να εξετάσουμε, να συζητήσουμε και να αναλύσουμε τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της Λοιμωξιολογίας, Οι προκλήσεις στην παγκόσμια και την Εθνική Δημόσια Υγεία σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, αλλά και οι αυξανόμενες απειλές από νέα παθογόνα, καθιστούν τη Λοιμωξιολογία έναν από τους πιο δυναμικούς και κρίσιμους τομείς της ιατρικής επιστήμης.

Πολυανθεκτικά μικρόβια

Το 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο έχει πλούσια θεματολογία που καλύπτει όλα τα επίκαιρα θέματα των λοιμώξεων, όπως ενδεικτικά η «σιωπηλή πανδημία» των νοσοκομειακών λοιμώξεων από πολυανθεκτικά μικρόβια που απειλεί και την χώρα μας, οι λοιμώξεις στους ανοσοκατασταλμένους ασθενείς, οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία της Λοιμωξιολογίας, οι νέες θεραπευτικές επιλογές, οι αναδυόμενες απειλές, οι ζωο-ανθρωπονόσοι, οι γυναικολογικές λοιμώξεις και πολλά άλλα «καυτά» θέματα που ευελπιστούμε να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατηρίου.

Στο Forum θα συζητήσουμε για πρώτη φορά την απόκριση της Ελλάδας στην Πανδημία και τα διδάγματα που πήραμε για το μέλλον, με την συμμετοχή επιστημόνων που είχαν ενεργή συμμετοχή στην διαχείριση της Πανδημίας. Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουμε την κεντρική ομιλία από τον διεθνούς φήμης Καθηγητή Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας κ. Δημήτρη Κοντογιάννη, ο οποίος θα αναφερθεί στις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στο πεδίο των λοιμώξεων.

Πολιτική υγείας και αποφυγή λοιμώξεων

Τα μέτρα πρόληψης μεταξύ των οποίων και ο εμβολιασμός είναι η καλύτερη πολιτική υγείας για την αποφυγή των λοιμώξεων. Τα τελευταία δεδομένα για την πολύ χαμηλή αποδοχή του εμβολιασμού των ενηλίκων, όχι μόνο για την νόσο COVID-19 αλλά και για πολλά άλλα νοσήματα, όπως η γρίπη, ο πνευμονιόκοκκος, ο ιός RSV, οφείλεται σε «εμβολιαστική κόπωση» αλλά και παραπληροφόρηση σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων, ενώ παραβλέπεται το τεράστιο όφελος για την υγεία του πληθυσμού. Ως τραγικό παράδειγμα, μετά από πολλά χρόνια, στην Ευρώπη καταγράφονται ξανά, επιδημίες αλλά και θάνατοι από ιλαρά, κοκκύτη και διφθερίτιδα. Η πρόληψη και οι εμβολιασμοί θα συζητηθούν εκτενώς στο συνέδριο μας.

Η πλούσια θεματολογία, οι καταξιωμένοι ομιλητές και η ενεργή συμμετοχή των Ελλήνων Λοιμωξιολόγων πιστεύουμε ότι θα συμβάλουν στην επιτυχία του συνεδρίου. Οι δράσεις της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων είναι επικεντρωμένες στην υποστήριξη της έρευνας, της εκπαίδευσης, της κλινικής πράξης και της καλύτερης ενημέρωσης των ιατρών και του κοινού. Το 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λοιμώξεων εντάσσεται σε αυτήν την στρατηγική και σκοπό.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων
Καθηγητής Νικόλαος Β. Σύψας

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Διαβάστε επίσης

Έλλειψη ύπνου και νυχτερινή εργασία αυξάνουν τον κίνδυνο 

Πόσο καιρό είναι μεταδοτικές -Τι πρέπει να γνωρίζουμε

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ