Δημόσια ΥγείαΠαγώνη: Ανησυχούν οι επιπλοκές της ιλαράς - Ο εμβολιασμός

Παγώνη: Ανησυχούν οι επιπλοκές της ιλαράς – Ο εμβολιασμός

- Advertisement -

Για την έξαρση της ιλαράς που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία μίλησε το πρωί της Παρασκευής η Ματίνα Παγώνη στο Mega, εξηγώντας τον λόγο που η νόσος επανεμφανίστηκε ενώ είχε εξαληφθεί.

Για την έξαρση της ιλαράς που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία μίλησε το πρωί της Παρασκευής η Ματίνα Παγώνη στο Mega, εξηγώντας τον λόγο που η νόσος επανεμφανίστηκε ενώ είχε εξαληφθεί.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«H ιλαρά είναι μία ιογενής λοίμωξη, γνωστή. Τώρα τι έγινε στην Ευρώπη και από το 2022 και μετά φτάσαμε από 914 περιστατικά που είχαμε στα 30.000 το 2023, τα ερωτήματα είναι πάρα πολλά και γι’αυτό έχει ανησυχήσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας», είπε για την ιλαρά η κα Παγώνη.

«Το εμβόλιο της ιλαράς είναι δύο δόσεις. Το διάστημα αυτό, αρκετοί γονείς έκαναν μόνο τη μία δόση και έτσι δεν καλύπτεται η προστασία. Έτσι ξεκίνησε η μετάδοση. Είχε μείνει πίσω ο εμβολιασμός σε σχέση με την ιλαρά. Τα παιδάκια τώρα πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν με οδηγίες από παιδιάτρους. Δεν ανησυχεί τόσο η ιλαρά αλλά οι επιπλοκές της ιλαράς που είναι η εγκεφαλίτιδα, είναι η μηνιγγίτιδα και η πνευμονία. Αυτές είναι που μας ανησυχούν», πρόσθεσε.

Για τον κορωνοϊό και την γρίπη

Η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ μίλησε και για τα κρούσματα κορωνοϊού αλλά και της γρίπης που συνεχίζουν να ταλαιπωρούν πολύ κόσμο. «Ο κορωνοϊός είναι σε ύφεση, οι ιώσεις συνεχίζουν, η γρίπη συνεχίζει. Αυτό θα πάει μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία. Το θέμα είναι ότι χρειάζεται προσοχή, οι μεγάλοι σε ηλικία με υποκείμενα νοσήματα πρέπει να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό. Και τα παιδάκια και έχουν δοθεί οδηγίες. Συνεχίζονται οι ιώσεις στα παιδάκια».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ