ΠΡΟΣΩΠΑΑΠΟΨΗΜητσοτάκης: MyHealth και πρόληψη καρκίνου του παχέος εντέρου

Μητσοτάκης: MyHealth και πρόληψη καρκίνου του παχέος εντέρου

- Advertisement -

Θέματα που αφορούν πεπραγμένα της κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας συμπεριέλαβε στην εβδομαδιαία ανάρτησή του στο Facebook, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θέματα που αφορούν πεπραγμένα της κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας συμπεριέλαβε στην εβδομαδιαία ανάρτησή του στο Facebook, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συγκεκριμένα, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην εκκίνηση της λειτουργίας του MyHealth που είναι το Ψηφιακό Αποθετήριο Εργαστηριακών Εξετάσεων Ασθενούς και στην Κοινή Υπουργική Απόφαση για το πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου του παχέος εντέρου το οποίο αφορά περί τα 2,8 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 50 έως και 69 ετών.

Ειδικότερα στην ανάρτησή του ο πρωθπουργός ανέφερε τα εξής:

«Περνάω στην Υγεία τώρα για να σας πω ότι το προηγούμενο διάστημα μπήκε σε λειτουργία το Ψηφιακό Αποθετήριο Εργαστηριακών Εξετάσεων Ασθενούς. Τι είναι αυτό; Στο MyHealth, το προσωπικό ηλεκτρονικό αρχείο με το ιατρικό ιστορικό κάθε πολίτη (που μέχρι σήμερα περιλάμβανε παραπεμπτικά, συνταγογραφήσεις και ραντεβού) καταχωρούνται πλέον και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, ώστε ο θεράπων ιατρός να έχει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες για τη διαχείριση κάθε περιστατικού. Χωρίς πλέον να ταλαιπωρείται ο ασθενής αναζητώντας και μεταφέροντας φακέλους με διαγνώσεις και ιατρικά αποτελέσματα.

Μένω στο πεδίο της δημόσιας υγείας για να σας πω ότι την εβδομάδα που μας πέρασε υπογράφηκε η ΚΥΑ για την υλοποίηση του προγράμματος πρόληψης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε 2,8 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 50-69 ετών και περιλαμβάνει από δωρεάν τεστ αυτοδιαγνωστικού ελέγχου μέχρι δωρεάν εξέταση βιοψίας σε περίπτωση ευρημάτων. Είναι το τρίτο κατά σειρά πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων που ξεκινάμε, μετά το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για τον καρκίνο του μαστού και το πρόγραμμα για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ