Δημόσια ΥγείαΜατίνα Παγώνη: Σε έξαρση ο κορωνοϊός και η γαστρεντερίτιδα

Ματίνα Παγώνη: Σε έξαρση ο κορωνοϊός και η γαστρεντερίτιδα

- Advertisement -

Σε έξαρση βρίσκονται τα κρούσματα κορωνοϊού και γαστρεντερίτιδας, με τους ειδικούς να συστήνουν στον κόσμο να είναι προσεκτικός, χωρίς ωστόσο να πανικοβάλλεται.

Σε έξαρση βρίσκονται τα κρούσματα κορωνοϊού και γαστρεντερίτιδας, με τους ειδικούς να συστήνουν στον κόσμο να είναι προσεκτικός, χωρίς ωστόσο να πανικοβάλλεται.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Έχουμε Covid και γαστρεντερίτιδα, όμως δεν χρειάζεται να ανησυχεί ο κόσμος», ανέφερε αρχικά στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, και συνέχισε:

«Ξεκινήσαμε με 130 κάτι περιστατικά και μέσα σε δύο εβδομάδες έχουμε φτάσει τα 487 με 18 θανάτους. Επειδή όμως ξέρουμε να το αντιμετωπίζουμε, δεν μπορεί να είναι ο κόσμος καλοκαιριάτικα με πανικό. Αυτό που έχει σημασία, είναι λίγο προσοχή. Τα βασικά, πλένουμε τα χέρια μας, αντισηπτικό και από εκεί και πέρα θα πορευτούμε».

Όσον αφορά τον κορωνοϊό, η κυρία Παγώνη ξεκαθάρισε ότι η κατάσταση δεν είναι τόσο δύσκολη, με τις διασωληνώσεις να μην είναι πολλές, υπογραμμίζοντας ότι είναι θετικό που βρισκόμαστε σε μια περίοδο κατά την οποία δεν υπάρχει η γρίπη.

«Ευτυχώς, γρίπη αυτή την εποχή δεν έχουμε. Είχαμε φέτος πολλές ιώσεις. Τα τελευταία στελέχη του Covid είναι πολύ πιο απλά. Η κλινική εικόνα δεν είναι τόσο δύσκολη, όπως ήταν με τα προηγούμενα στελέχη. Δεν είναι οι διασωληνώσεις οι πολλές», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ