Δημόσια ΥγείαΜαγιορκίνης: Μεγάλη έξαρση κρουσμάτων στα τέλη Οκτωβρίου

Μαγιορκίνης: Μεγάλη έξαρση κρουσμάτων στα τέλη Οκτωβρίου

- Advertisement -

Λογικά θα μπούμε σε αποκλιμάκωση από την ερχόμενη εβδομάδα και αυτό θα ολοκληρωθεί στο τέλος του καλοκαιριού», όπως εκτίμησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σχετικά με την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού.

Λογικά θα μπούμε σε αποκλιμάκωση από την ερχόμενη εβδομάδα και αυτό θα ολοκληρωθεί στο τέλος του καλοκαιριού», όπως εκτίμησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σχετικά με την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού
Γκίκας Μαγιορκίνης

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ερωτηθείς για την υποπαραλλαγή «Κένταυρος» της μετάλλαξης Όμικρον, ο Καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ είπε πως «στοιχεία για αυξημένη μεταδοτικότητα υπήρχαν μόνο στην Ινδία, όπου η υποπαραλλαγή Όμικρον5 δεν είναι κάποια ιδιαίτερη μεταδοτικότητα».

Παράλληλα τόνισε πως «επόμενο κομβικό χρονικό σημείο για έξαρση κρουσμάτων είναι τα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου, οπότε ο κόσμος θα αρχίσει να χρησιμοποιεί κλειστούς χώρους».

Για τα νέα εμβόλια είπε πως θα έρθουν σε δύο χρόνους, καθώς «το εμβόλιο για την Όμικρον1 το περιμένουμε πιο σύντομα, ενώ το εμβόλιο για τις Όμικρον4 και Όμικρον5 θα έρθει πιο αργά, προς το τέλος του έτους».

Τέταρτη δόση

«Εγώ ακολουθώ τις προτάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών», είπε ο κ. Μαγιορκίνης, προσθέτοντας για την τέταρτη δόση του εμβολίου πως «πρέπει να την κάνουν όλοι όσοι είναι άνω των 70 ετών, όσα άτομα ηλικίας 6-70 ετών έχουν υποκείμενα προβλήματα υγειας, ενώ όσοι είναι κάτω των 60 ετών θα πρέπει να συζητήσουν με τον γιατρό τους».

Σχετικά με την χρήση μάσκας και τα μέσα ατομικής προστασίας είπε «αν κάποιος είναι 20 ετών και θέλει να πάει σε μπαρ για ποτό, δεν θα του πω να μην πάει. Όμως, ας έχει μια μάσκα μαζί του, να την φορέσει όταν θα πάει στην τουαλέτα, που θα έχει συνωστισμό ή να φοράμε μάσκα όταν μπούμε στο καράβι ή στα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ