Δημόσια ΥγείαΜαγιορκίνης για σεισμό: Μεγάλος κίνδυνος για εμφάνιση χολέρας

Μαγιορκίνης για σεισμό: Μεγάλος κίνδυνος για εμφάνιση χολέρας

- Advertisement -

Για τον κίνδυνο εμφάνισης μολυσματικών ασθενειών σε Τουρκία και Συρία μίλησε ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γκίκας Μαγιορκίνης.

Για τον κίνδυνο εμφάνισης μολυσματικών ασθενειών σε Τουρκία και Συρία μίλησε ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γκίκας Μαγιορκίνης.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ειδικότερα, ο κ. Μαγιορκίνης μίλησε στην ΕΡΤ και εστίασε στην ανάγκη επισκευής του συστήματος ύδρευσης και αποχέτευσης στις πληγείσες περιοχές από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 36.000 ανθρώπων.

Μεγάλος κίνδυνος για εμφάνιση χολέρας στην Τουρκία, λέει ο Μαγιορκίνης

Ο καθηγητής επισήμανε: «Το βασικό στοιχείο που βλέπουμε σε τέτοιου επιπέδου καταστροφές είναι η καταστροφή του συστήματος ύδρευσης και αποχέτευσης. Αυτά τα δύο συστήματα είναι βασικά στοιχεία της υγειονομικής κατάστασης μιας πόλης, γιατί από τη μία ο κόσμος παίρνει καθαρό νερό, το οποίο αν δεν είναι πόσιμο δεν μπορεί να το καταναλώσει, και το δεύτερο στοιχείο είναι ότι αυτό το νερό δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με το νερό της αποχέτευσης».

Αναφερόμενος στον κίνδυνο εμφάνισης επιδημιών και μολυσματικών νόσων, ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι ο μεγάλος κίνδυνος είναι η χολέρα, η οποία εμφανίζεται όταν οι θερμοκρασίες ανέβουν».

Μαγιορκίνης: Δεν είναι εύκολη η μετάδοση της χολέρας σε όλη την Ευρώπη

Με αφορμή τη συζήτηση για την ξεχασμένη νόσο, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών τόνισε ότι η χολέρα ως πανδημία εμφανίστηκε τελευταία φορά πριν από σχεδόν 40 χρόνια. «Υπάρχουν εστίες σε διάφορα σημεία στον κόσμο. Δεν είναι εύκολο σε ένα υγειονομικό σύστημα όπως της Ευρώπης να εγκατασταθεί η χολέρα. Χρειάζεται να υπάρχει πρόβλημα με την αποχέτευση και με το πόσιμο νερό. Αυτό είναι τα δύο βασικά στοιχεία», εξήγησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Περιγράφοντας τις δοκιμασίες που θα αντιμετωπίσουν οι σεισμοπαθείς, τόνισε πως ο κόσμος δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε χρόνια φάρμακα, όπως και στο υγειονομικό σύστημα που έχει καταστραφεί.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ