Δημόσια ΥγείαΚρήτη: Τρεις περιπτώσεις θρομβώσεων- Πιθανή ελαττωματική παρτίδα

Κρήτη: Τρεις περιπτώσεις θρομβώσεων- Πιθανή ελαττωματική παρτίδα

- Advertisement -

Ανησυχία έχουν προκαλέσει οι τρεις περιπτώσεις θρομβώσεων μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca που παρουσιάστηκαν σχεδόν την ίδια περίοδο στην Κρήτη. Πρόκειται για δύο γυναίκες, μια 44χρονη και μια 47χρονη, που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και έναν 35χρονο που υπέστη διπλή θρόμβωση.

Ανησυχία έχουν προκαλέσει οι τρεις περιπτώσεις θρομβώσεων μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca που παρουσιάστηκαν σχεδόν την ίδια περίοδο στην Κρήτη

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μάλιστα, όπως μετέδωσε το Mega, υπάρχουν πληροφορίες ότι η κατάσταση της 44χρονης επιδεινώθηκε.

Οι τρεις αυτές περιπτώσεις ενδεχομένως να οφείλονται σε ελαττωματική παρτίδα του εμβολίου που έγινε στην Κρήτη, ενώ όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

«Εάν είναι από το ίδιο εμβόλιο και αν είναι όλα θρομβώσεις μήπως κάτι συμβαίνει με την παρτίδα που πήγε στην Κρήτη. Πρέπει να κοιταχτεί τι έγινε με την παρτίδα», σημειώνει ο Γιώργος Χρούσος, μέλος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών μιλώντας στο Mega.

Όπως εξηγεί ο Γιώργος Χρούσος, το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται είτε σε ελαττωματική παρτίδα των εμβολίων, είτε σε εσφαλμένο τρόπο συντήρησής τους.

«Ή το ένα ή το άλλο. Είτε πρόβλημα συντήρησης είτε κάτι συνέβη στην παρασκευή του εμβολίου. Πολλές φορές προκύπτουν προβλήματα όταν παράγεις τέτοια βιολογικά υλικά. Να ξέρετε ότι και τα 4 εμβόλια κάνουν θρόμβωση».

Τα περιστατικά αυτά έχουν οδηγήσει σε «βροχή» ακυρώσεων εμβολιασμών με το σκεύασμα της AstraZeneca στον Άγιο Νικόλαο με τους κατοίκους να εμφανίζονται προβληματισμένοι.

Ύποπτο αντίσωμα στον 35χρονο

Στις εξετάσεις του 35χρονου που υπέστη διπλή θρόμβωση μετά το εμβόλιο της AstraZeneca εντοπίστηκε αντίσωμα που συνδέει τη διπλή θρόμβωση με το σκεύασμα με το περιστατικό ωστόσο, να είναι ακόμη υπό διερεύνηση.

«Βρήκαν το αντίσωμα του αιμοπεταλιακού παράγοντα 4. Είναι μια αυτοάνοση κατάσταση που παράγεται μετά από εμβόλια, είναι αυτό που λέμε VIPID», λέει ο κ. Χρούσος.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ