Δημόσια ΥγείαΚορωνοϊός: Ασθενής βγαίνει από την ΜΕΘ - Συγκινητικές στιγμές (video)

Κορωνοϊός: Ασθενής βγαίνει από την ΜΕΘ – Συγκινητικές στιγμές (video)

- Advertisement -

Την χαρά, την συγκίνηση και τον ενθουσιασμό του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Αττικόν την ώρα που ένας 48χρονος ασθενής με κορωνοϊό βγήκε από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) κατέγραψε η κάμερα του ΣΚΑΪ.

Την χαρά, την συγκίνηση και τον ενθουσιασμό του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Αττικόν την ώρα που ένας 48χρονος ασθενής με κορωνοϊό βγήκε από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) κατέγραψε η κάμερα του ΣΚΑΪ. 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο 48χρονος, που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, ήταν το πρώτο κρούσμα της Νάξου. Ήρθε διασωληνωμένος με αεροδιακομιδή στο Νοσοκομείο Αττικόν. Μόλις χθες αποσωληνώθηκε και καταγράφηκε η στιγμή που βγαίνει από την ΜΕΘ.

Η συγκίνηση και η υπερηφάνεια εκείνα τα λεπτά ήταν μεγάλη. Ο 48χρονος έδωσε τον αγώνα μαζί με τους γιατρούς και νοσηλευτές. Έδωσε μία νίκη στην μάχη κατά του κορωνοϊού.

Όλοι οι ασθενείς του κορωνοϊού είναι απομονωμένοι από τους συγγενείς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Με αποτέλεσμα να στηρίζονται αποκλειστικά στους γιατρούς και τους νοσηλευτές για να πάρουν κουράγιο. Μάλιστα ένας από τους ασθενής με κορωνοϊό που πήρε εξιτήριο υποσχέθηκε στο προσωπικό του νοσοκομείου να τους κάνει ένα μεγάλο τραπέζι για να γιορτάσουν όλοι μαζί.

Συνολικά το Αττικόν έχει περιθάλψει 96 ασθενείς με κορωνοϊό και συνολικά 13 εισήχθησαν στη ΜΕΘ. Μέχρι στιγμής οι 56 έχουν πάρει εξιτήριο.

Η κάμερα του ΣΚΑΪ και η Λουίζα Κροντήρη έκαναν αυτοψία. Σε όλη την διαδικασία και το πρωτόκολλο που ακολουθείται στο νοσοκομείο από την στιγμή που θα εισέλθει ένας ασθενής ύποπτος για κορωνοϊό.

Νοσοκομείο σε δύο ζώνες 

Όπως φαίνεται και στο βίντεο εντός του νοσοκομειακού χώρου υπάρχουν δύο ζώνες. Έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία. Εκείνη για τα περιστατικά κορωνοϊού και η άλλη για τους υπόλοιπους που βρίσκονται στον χώρο.

Υπάρχει ειδικός χώρος όπου εξετάζονται οι ασθενείς και ανάλογα με τη σοβαρότητα της κάθε περίπτωσης κρίνεται εάν χρειάζονται νοσηλεία.

Ειδική διαδικασία ακολουθεί και το προσωπικό προτού εισέλθει στα επείγοντα περιστατικά, καθώς προβλέπεται χρήση συγκεκριμένης στολής.

Συγκίνηση προκαλούν τα λεγόμενα του προϊστάμενου νοσηλευτή βραχείας νοσηλείας κ. Διονύση Λιβάνιου: «με έχει στενοχωρήσει ότι οι ασθενείς είναι μόνοι. Δεν έχουν κάποιον άνθρωπο να τους ενισχύσει όσο διάστημα»…

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ