Δημόσια ΥγείαΚορωνοϊός: Περίπου 430.000 Βρετανοί υποφέρουν από long Covid

Κορωνοϊός: Περίπου 430.000 Βρετανοί υποφέρουν από long Covid

- Advertisement -

Εκτιμάται ότι περίπου 430.000 Βρετανοί υποφέρουν από μακρά Covid δύο χρόνια αφότου προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τη βρετανική Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Εκτιμάται ότι περίπου 430.000 Βρετανοί υποφέρουν από μακρά Covid δύο χρόνια αφότου προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τη βρετανική Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ένα στα 32 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται να είχε κάποια μορφή μακράς Covid στα τέλη Ιουλίου, αριθμός που αντιστοιχεί σε 2 εκατομμύρια ανθρώπους.

Από αυτούς, περίπου τα τρία τέταρτα (δηλ. Σχεδόν 1.5 εκατ. άνθρωποι) έκαναν λόγω για συμπτώματα που επηρέαζαν αρνητικά τις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Περίπου ένας στους πέντε ασθενείς με μακρά Covid, δηλαδή 384.000 άτομα, ανέφεραν ότι είχε «περιοριστεί σημαντικά» η ικανότητά τους να ασχολούνται με αυτές τις δραστηριότητες.

Το αίσθημα κόπωσης παραμένει το πιο συχνό σύμπτωμα που αναφέρουν τα άτομα με μακρά Covid, με περισσότερους από τρεις στους πέντε ασθενείς (62%) να κάνουν λόγο για αδυναμία ή κούραση.

Περίπου το ένα τρίτο των συμμετεχόντων στην έρευνα, ανέφεραν επίσης δυσκολία στην αναπνοή (37%), δυσκολία συγκέντρωσης (33%) καθώς και μυϊκούς πόνους (31%), τα οποία ήταν τα επόμενα τρία πιο συχνά συμπτώματα.

Οι πιο ευάλωτες ομάδες και τα μέτρα του NHS

Ορισμένες ομάδες κινδυνεύουν περισσότερο από ό,τι άλλες. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται τα άτομα από 35 έως 69 ετών, οι γυναίκες, άτομα που ζουν σε υποβαθμισμένες περιοχές, οι εργαζόμενοι στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας καθώς και άνθρωποι με κάποια ασθένεια ή αναπηρία.

Το NHS προχώρησε στην δημιουργία κλινικών για τη διαχείριση του φαινομένου, στις οποίες θα γίνεται διάγνωση και θεραπεία της μακράς Covid καθώς και παραπομπή των ασθενών σε άλλες υπηρεσίες, όπως σε καρδιολογικά τμήματα για εκείνους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την καρδιά τους.

Ο καθηγητής Ντάνι Άλτμαν, ανοσολόγος στο Imperial College του Λονδίνου και διαχειριστής της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Long Covid Suport» δήλωσε ότι οι υπηρεσίες που παρέχονται τώρα με τη μορφή ειδικών κλινικών «μετά βίας καταφέρνουν να ξύσουν την επιφάνεια των αναγκών αυτής της τεράστιας νέας ομάδας ασθενών».

«Είναι αδύνατον για εμάς να δώσουμε αρκετή έμφαση στο γεγονός ότι η πικρή κληρονομιά της Covid βρίσκεται ακόμα μαζί μας στις ταλαιπωρημένες ζωές εκείνων που υποφέρουν από τη μακρά διάρκεια της νόσου. Για πολλούς από αυτούς, οι συνέπειες έχουν ανατρέψει όλη τη ζωή τους, καθώς χάνουν την ικανότητα να συνεχίσουν να εργάζονται στις δουλειές που είχαν, ενώ δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι ούτε να ασχοληθούν με τις δραστηριότητες και τα χόμπι τους».

«Υπάρχει στα αλήθεια μια επείγουσα ανάγκη τόσο για έρευνα πάνω σε πιθανές θεραπείες καθώς και για την παροχή περισσότερων ιατρικών υπηρεσιών».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ