Δημόσια ΥγείαΙπποκράτειο: Ταυτόχρονη μεταμόσχευση νεφρού και παγκρέατος

Ιπποκράτειο: Ταυτόχρονη μεταμόσχευση νεφρού και παγκρέατος

- Advertisement -

Σε ταυτόχρονη διπλή μεταμόσχευση υπεβλήθη μία 40χρονη ασθενής, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Σε ταυτόχρονη διπλή μεταμόσχευση υπεβλήθη μία 40χρονη ασθενής, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η 40χρονη ευχαρίστησε μέσω της ΕΡΤ3, το προσωπικό του νοσοκομείου. Όπως εξηγεί η ίδια, από την ηλικία των 11 ετών αντιμετωπίζει πρόβλημα με το ζάχαρο και κάνει τέσσερις φορές την ημέρα ενέσεις ινσουλίνης.

Πάνω από 10 ώρες διήρκησε το χειρουργείο

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πριν από περίπου έναν μήνα υποβλήθηκε σε διπλή μεταμόσχευση νεφρού και παγκρέατος. Η επέμβαση διήρκησε περισσότερες από δέκα ώρες και ήταν απόλυτα επιτυχημένη καθώς η νεαρή ασθενής είναι καλά στην υγεία της.

Το πάγκρεας αλλά και ο νεφρός προήλθαν από τον ίδιο δότη, έναν νεαρό άνδρα, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Σε ερώτηση για το πως ένιωσε η γυναίκα όταν την πήραν τηλέφωνο και της είπαν ότι βρέθηκε μόσχευμα εκείνη τόνισε χαρακτηριστικά: «Φοβήθηκα λίγο. Άρχιζα να κλαίω».

Περισσότερα από 10 χρόνια είχε να γίνει τέτοιου είδους μεταμόσχευση.
Όπως λένε επιστήμονες της χειρουργικής κλινικής στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, τέτοιου είδους μεταμόσχευση είχε να γίνει περισσότερα από δέκα χρόνια.

Οι επιτυχημένες μεταμοσχεύσεις είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς, όπως λένε οι ειδικοί. Η κλινική του Ιπποκράτειου διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό και πρωτοπορεί για περισσότερα από 40 χρόνια.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ