Δημόσια ΥγείαΗ Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία αποχαιρετά τον Δ. Λουκόπουλο

Η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία αποχαιρετά τον Δ. Λουκόπουλο

- Advertisement -

Την απώλεια του Ομότιμου Καθηγητή Αιματολογίας Δημήτρη Λουκόπουλου έκανε γνωστή με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας. Ο καθηγητής Λουκόπουλος υπήρξε ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες της εποχής του, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα του στον τομέα της Αιματολογίας τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς.

Την απώλεια του Ομότιμου Καθηγητή Αιματολογίας Δημήτρη Λουκόπουλου έκανε γνωστή με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Υπήρξε αφοσιωμένος γιατρός, πρωτοπόρος ερευνητής και εμπνευσμένος δάσκαλος, υπηρέτησε για δεκαετίες στην Α’ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέβαλε σημαντικά στην πρόοδο της επιστήμης, ειδικά στους τομείς της Θαλασσαιμίας και της Δρεπανοκυτταρικής Νόσου. Ως Πρόεδρος της Εταιρείας την περίοδο 1992-1994, ενίσχυσε τις διεθνείς συνεργασίες και άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην κοινότητα. Η ευγένεια, η καλλιέργεια και η αφοσίωσή του θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στις μνήμες μας.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Ιουλίου, στις 10:00, στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Χαλάνδρι. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας αναφέρει τα εξής:

«Το ΔΣ της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Ομότιμου Καθηγητή Αιματολογίας Δημήτρη Λουκόπουλου. Ο Δημήτρης Λουκόπουλος ήταν ένας εξαιρετικός γιατρός, ερευνητής και δάσκαλος πολλών Αιματολόγων και όχι μόνον. Επιστήμονας που άφησε το αποτύπωμά του στην ανάπτυξη της Αιματολογίας στη χώρα μας, και αποτέλεσε σημείο αναφοράς και πηγή γνώσης για πολλούς από τους σύγχρονους Γιατρούς.

Υπήρξε πρωτεργάτης στην έρευνα και τις κλινικές εφαρμογές της για τη Θαλασσαιμία και τη Δρεπανοκυτταρική Νόσο, τομείς για τους οποίους αναγνωρίζεται από την διεθνή επιστημονική κοινότητα, χωρίς να υπολείπεται η ενασχόλησή του και με τα άλλα αιματολογικά νοσήματα. Υπηρέτησε για πολλές δεκαετίες στην Α’ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Λαϊκό Νοσοκομείο, που υπήρξε και Διευθυντής της. Διετέλεσε Πρόεδρος της ΕΑΕ την διετία 1992-1994, περίοδο κατά την οποία άνοιξε δρόμους και καλλιέργησε τους δεσμούς και τις συνεργασίες της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας με την Ευρωπαϊκή Αιματολογική Κοινότητα. Ήταν πάντα κοντά στην ΕΑΕ μέχρι το τέλος, με συγκινητική αφοσίωση, παρευρισκόμενος πάντα στις επιστημονικές και κοινωνικές εκδηλώσεις μας. Ήταν ένας εξαιρετικά ευγενής άνθρωπος, ευρυμαθής, πολίτης του κόσμου, βαθιά καλλιεργημένος και με κλασσική μουσική παιδεία. Υπήρξε μια εμβληματική προσωπικότητα της Αιματολογίας που δεν θα ξεχάσουμε.

Καλό ταξίδι κε Καθηγητά!!! Θα σας θυμόμαστε και θα σας μνημονεύουμε πάντα, με εκτίμηση και σεβασμό!

Και η μνήμη είναι ζωή.

Το ΔΣ της Ε.Α.Ε εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Ιουλίου, στις 10.00, στον Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στο Χαλάνδρι».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ