Δημόσια ΥγείαΗ Ελλάδα είναι 9η χώρα στην Ευρώπη στον ιατρικό τουρισμό

Η Ελλάδα είναι 9η χώρα στην Ευρώπη στον ιατρικό τουρισμό

- Advertisement -

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι η 9η χώρα στην Ευρώπη στον ιατρικό τουρισμό, και μπορεί να ανέβει πιο ψηλά.

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι η 9η χώρα στην Ευρώπη στον ιατρικό τουρισμό, και μπορεί να ανέβει πιο ψηλά.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι η 9η χώρα στην Ευρώπη στον ιατρικό τουρισμό, και μπορεί να ανέβει πιο ψηλά.

Αυτό επεσήμανε η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη, σε διαδικτυακή της τοποθέτηση, στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας και Καινοτομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στο DT&S Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco, στη Θεσσαλονίκη.

Ανοδικά στοιχεία

“Ο τομέας του τουρισμού υγείας σαφώς μπορεί να πάει ψηλότερα, δεδομένου ότι ο ετήσιος παγκόσμιος τουρισμός υγείας παρουσιάζει διπλάσια άνοδο, σε σχέση με τον γενικό τουρισμό” είπε η κ. Ράπτη και πρόσθεσε: “Για αυτό και η κ. Κεφαλογιάννη, η Yπουργός Τουρισμού, συνέστησε επιτροπή, που έχει ως αντικείμενο την εκπόνηση του εθνικού σχεδίου για τον τουρισμό υγείας”.

Η κα Ράπτη αναφέρθηκε στις θετικές προοπτικές του τουρισμού υγείας, λόγω των υψηλής ποιότητας των παρεχόμενων ιατρικών θεραπειών, της υψηλής εξειδίκευσης του ιατρικού δυναμικού της χώρας σε ιατρικές πράξεις, και των ανταγωνιστικών, πιο οικονομικών τιμών, με περισσότερο ενδιαφέρον να εκδηλώνεται για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, αλλά και για πλαστικές επεμβάσεις, μεταμόσχευση μαλλιών, οδοντιατρικές, ή ορθοπεδικές θεραπείες, ενώ ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει και άλλες μορφές υπηρεσιών τουρισμού υγείας, όπως ο θερμαλισμός, η υδροθεραπεία, οι αρωματοθεραπείες, ή συνδυαστικά διάφορες εναλλακτικές μορφές τουριστικών προϊόντων, που παρέχει η χώρα.

Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

“Η Ελλάδα – επειδή είχα την τιμή να είμαι και εισηγήτρια στο νέο νόμο για την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, οφείλω να σας πω, ότι έχει δημιουργήσει ένα πολύ ελκυστικό θεσμικό πλαίσιο, με διατάξεις, ένα αναμορφωμένο πλαίσιο, το οποίο δίνει πάρα πολλές δυνατότητες, πολύ περισσότερες από ότι δίνονται σε άλλες χώρες” είπε η κ. Ράπτη και συνέχισε:

“Έχουμε συνεχείς συναντήσεις με λαμπρούς επιστήμονες και μέλη της ιατρικής κοινότητας, όπως και με εκπροσώπους ξένων χωρών, συλλέγουμε στοιχεία, εφαρμόζουμε καλές πρακτικές, δρομολογούμε πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη και τουρισμού υγείας και σε αυτό το πλαίσιο προσπαθούμε να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια και την δυναμική που μπορεί να έχει ο ιατρικός τουρισμός στην Ελλάδα, για επισκέπτες, οι οποίοι ζητούν ιατρικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών”.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ