Δημόσια ΥγείαΓκάγκα: Τα εγκαίνια της νέας ΜΕΘ και του Pet/ct στο ΠΑΓΝΗ

Γκάγκα: Τα εγκαίνια της νέας ΜΕΘ και του Pet/ct στο ΠΑΓΝΗ

- Advertisement -

Παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, εκπροσώπων των δωρητών, στελεχών της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ και τοπικών φορέων εγκαινιάστηκαν η νέα ΜΕΘ και το Pet/ct που δημιουργήθηκαν και λειτουργούν στο ΠΑΓΝΗ με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, εκπροσώπων των δωρητών, στελεχών της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ και τοπικών φορέων εγκαινιάστηκαν η νέα ΜΕΘ και το Pet/ct που δημιουργήθηκαν και λειτουργούν στο ΠΑΓΝΗ με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Δεν γίνεται σήμερα αν έχεις διάγνωση καρκίνου να μην κάνεις σταδιοποίηση και το Pet/ct είναι απαραίτητο» όπως ανέφερε η κ. Γκάγκα, σημειώνοντας ότι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος «έχει κάνει μια πολύ σημαντική δωρεά, όχι μόνο στο Ηράκλειο αλλά στην Αλεξανδρούπολη, στα Γιάννενα και στη Λάρισα», και επισήμανε ότι με δεδομένο ότι ο καρκίνος αποτελεί «την πανδημία του αιώνα» είναι πολύ σημαντικό «να κάνουμε πρόληψη, να γίνεται γρήγορη διάγνωση και έγκυρη αντιμετώπιση».

Κομβικής σημασίας η νέα ΜΕΘ

Για τη νέα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που όπως είπε η Μίνα Γκάγκα είναι κομβικής σημασίας για ολόκληρο το νησί, ανέφερε ότι ήδη βρίσκονται σε επαφές με το υπουργείο Εσωτερικών για θέσεις προσωπικού προκειμένου «να βοηθήσουμε τη Μονάδα με παραπάνω προσωπικό και γενικά το Νοσοκομείο», συμπληρώνοντας ότι το ΠΑΓΝΗ λειτουργεί εξαιρετικά και πως για το λόγο αυτό στηρίζεται και από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το ”παρών” στην τελετή εγκαινιασμού που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος, έδωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Γιώργος Αγουρίδης, ο οποίος ανέφερε ότι «εκ μέρους του Δ.Σ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος αισθανόμαστε πολύ μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια που βρισκόμαστε εδώ για να εγκαινιάσουμε αυτό το σημαντικό έργο για το Νοσοκομείο και για όλη την Κρήτη». Προσέθεσε ότι και αυτή η δωρεά εντάσσεται στο πλαίσιο «της πολύ μεγάλης δωρεάς του Ιδρύματος, της ”Πρωτοβουλίας για την Υγεία” που είναι μια διεθνής πρωτοβουλία που περιλαμβάνει δεκάδες έργα κυρίως στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων την κατασκευή τριών υπερσύγχρονων νέων νοσοκομείων στην Κομοτηνή, στην Σπάρτη και το μεγάλο Παιδιατρικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη».

Επίσκεψη Γκάγκα στην 7η ΥΠΕ Κρήτης

Νωρίτερα η κα Γκάγκα, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και το Κέντρο Υγείας -Αστικού Τύπου Ηρακλείου στην περιοχή του Εσταυρωμένου, όπου είχε συνάντηση και με εργαζόμενους. Σε δηλώσεις της η υφυπουργός ανέφερε πως πρόκειται για ένα Κέντρο Υγείας «που δουλεύει πολύ καλά, κάνει πολύ καλή δουλειά» και πως «ο κόσμος είναι ευχαριστημένος». Σχολιάζοντας την επίσκεψή της στην Υγειονομική Περιφέρεια είπε ότι «αντιμετώπισε την πανδημία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και νομίζω ότι αυτό αξίζει να το λέμε, διότι βοήθησαν και οι Υγειονομικές Περιφέρειες και όλοι οι άνθρωποι στο ΕΣΥ για να έχουμε αυτή την αντιμετώπιση των ασθενών».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ