Στα 65 του χρόνια, ο Ιταλός φαρμακοποιός Τζόρτζιο Μαρτίνι κατέχει 10 πανεπιστημιακά πτυχία, μελετώντας, όπως είπε, μέσω ύπνωσης.
Το τελευταίο του πτυχίο το απέκτησε στις 4 Μαρτίου, αποφοιτώντας από το Τμήμα Παιδαγωγικών Επιστημών του Πανεπιστημίου UniCusano στη Ρώμη.
Τα υπόλοιπα εννέα πτυχία του είναι, σύμφωνα με τη La Nacion: Φαρμακευτική (στις 20 Ιουλίου 1983, σε ηλικία 22 ετών), στη συνέχεια Ιατρική, Βιολογία της Διατροφής, Επιστήμες και Τεχνολογίες Σωματικής Δραστηριότητας και Υγειονομικών Προϊόντων, Επιστήμες της Διατροφής, Επιστήμες του Αθλητισμού και Κλινική και Αποκαταστασιακή Ψυχολογία. Διαθέτει, επίσης, ειδίκευση στην Ύπνωση και Κλινική Θεραπεία. Έγραψε, μάλιστα, μια διατριβή για τις επιδράσεις της ύπνωσης στον παιδαγωγικό τομέα και τα διαφορετικά στάδια της μάθησης.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere del Trentino αποκάλυψε ότι οι επιτυχίες του δεν πέρασαν απαρατήρητες και προκάλεσαν αντιδράσεις.
Όπως φαίνεται, αρκετοί χρήστες του διαδικτύου τον κατηγόρησαν ότι αγόρασε τα πτυχία του μέσω Ίντερνετ.
«Ανακάλυψα πως στο διαδίκτυο, εκτός από το σκοτεινό διαδίκτυο, υπάρχει και ένας σκοτεινός κόσμος, ένας κόσμος γεμάτος φθόνο και απογοήτευση», είπε.
«Κακοπροαίρετοι άνθρωποι, έτοιμοι να στάξουν δηλητήριο και κακία, προσβάλλουν και υπονοούν ότι το UniCusano δεν είναι πραγματικό πανεπιστήμιο, σαν να μου χάρισαν τις εξετάσεις, υπονοώντας ότι αγόρασα τα μεταπτυχιακά μου, που αποκτήθηκαν στα πιο έγκριτα πανεπιστήμια της Ιταλίας: από την Πάδοβα έως το Ουρμπίνο, από τη Φλωρεντία έως το Καμερίνο», πρόσθεσε.
Ο Ιταλός φαρμακοποιός υποστηρίζει ότι μελετά μέσω ύπνωσης
Τον Μαρτίνι, όμως, φαίνεται να μην τον αγγίζουν οι κατηγορίες. Όπως τονίζει, οι επιτυχίες του είναι αποτέλεσμα αυστηρής οργάνωσης και ισχυρής εσωτερικής παρακίνησης.
Στη συνέντευξή του αποκάλυψε πώς χρησιμοποιεί την ύπνωση για να μελετήσει. Όπως ισχυρίστηκε, νωρίς το πρωί κάθεται να μελετήσει και εισέρχεται σε κατάσταση αυτοΰπνωσης.
«Μέσα σε δύο ώρες αποθηκεύω όσα θα απορροφούσα σε οκτώ ώρες, διότι αυτή η κατάσταση, την οποία αποκαλώ ”κατάσταση ροής”, αυξάνει τη συγκέντρωση και ελαχιστοποιεί εξωτερικά ερεθίσματα και παρεμβολές», εξήγησε. Μάλιστα, η δέκατη διατριβή του περιλαμβάνει αναφορές από πολυάριθμες συνεδρίες ύπνωσης που έχει διεξαγάγει. Το έργο του επιδιώκει να αναδείξει τις δυνατότητες αυτής της μεθόδου και πώς μπορεί να διευκολύνει τη μάθηση.
«Αυτό που με συναρπάζει περισσότερο είναι να κατανοήσω τι συμβαίνει όταν αυξάνεται η ροή αίματος σε μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου και, σε φάση βαθιάς ύπνωσης, το άτομο είναι ικανό να μεταβολίσει μια σειρά από εντολές και οδηγίες, για τις οποίες στη συνέχεια ξεχνά την προέλευσή τους, αλλά κατά την αφύπνιση τις εκτελεί άψογα», ανέφερε.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Διαβάστε επίσης
Φαρμακοποιοί για την ταλαιπωρία των ηλικιωμένων με Διαβήτη
Συλλήψεις γιατρών και φαρμακοποιών για παράνομες συνταγογραφήσεις