Εγκαινιάζεται το SNF Global Pediatric Cancer Program στις ΗΠΑ

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και το Memorial Sloan Kettering Cancer Center (MSK) ανακοινώνουν τη δημιουργία του SNF Global Pediatric Cancer Program. Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία στο MSK που υλοποιείται με σημαντική υποστήριξη, ύψους $25 εκατομμυρίων από το ΙΣΝ, στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία (ΔΠΥ).

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και το Memorial Sloan Kettering Cancer Center (MSK) ανακοινώνουν τη δημιουργία του SNF Global Pediatric Cancer Program.
Photography taken for 2024 It Takes MSK Advertising Campaign | NOTE: If this photo is to be used for advertising purposes, the photographer must be notified and fees will be incurred.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μέσω του SNF Global Pediatric Cancer Program, το MSK θα προσφέρει την πολύτιμη τεχνογνωσία του στον τομέα της παιδιατρικής ογκολογίας σε ασθενείς διεθνώς, μέσα από νέες συνεργασίες και ανταλλαγή γνώσης με νοσοκομεία και παρόχους υγειονομικής περίθαλψης σε όλο τον κόσμο.

Το SNF Global Pediatric Cancer Program στοχεύει στη βελτίωση των θεραπευτικών αποτελεσμάτων για παιδιατρικούς ασθενείς παγκοσμίως, μέσω της επέκτασης της τεχνογνωσίας κλινικής φροντίδας, την εκπαίδευση και την εξειδικευμένη κατάρτιση, καθώς και τη συνεργατική μεταφραστική έρευνα. Εξιδεικευμένοι συνεργάτες του MSK θα μοιραστούν την εκτενή κλινική εμπειρία τους με νοσοκομεία και οργανισμούς άλλων χωρών, διευκολύνοντας την πρόσβαση στην πρωτογενή διάγνωση, την καθοδήγηση στη θεραπεία και την πραγματοποίηση υπερσύγχρονων μοριακών εξετάσεων για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η εν λόγω πρωτοβουλία θα υποστηρίξει παράλληλα την ανάπτυξη και μελλοντική παροχή παιδιατρικής φροντίδας για την αντιμετώπιση του καρκίνου στο Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΙΣΝ, ένα από τα τρία υπερσύγχρονα νοσοκομεία που είναι υπό κατασκευή επί του παρόντος στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της ΔΠΥ.

Ανταλλαγή τεχνογνωσίας

Στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπεται η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και συμβουλευτικής μεταξύ ομότιμων γιατρών ανά τον κόσμο, με την υποστήριξη μιας Παγκόσμιας Ομάδας Διαχείρισης Ασθενειών που θα απαρτίζεται από παιδιατρικούς ογκολόγους, ακτινολόγους, παθολόγους και χειρουργούς. Το SNF Global Pediatric Cancer Program θα λειτουργήσει επίσης ως σημείο αναφοράς για το MSK για τη διασύνδεση, την εκπαίδευση και την παροχή συμβουλευτικής καθοδήγησης και πόρων, μέσω μιας σειράς εξειδικευμένων ευκαιριών κατάρτισης και εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένης μιας υποτροφίας SNF Fellowship in Global Health για έναν νεαρό ερευνητή/ερευνήτρια. Τέλος, ως παγκόσμιος κορυφαίος οργανισμός στον τομέα της έρευνας για τον καρκίνο, το MSK από κοινού με άλλα συνεργαζόμενα ιδρύματα θα διερευνήσει πιθανές ευκαιρίες για μεταφραστική έρευνα και κλινικές δοκιμές.

Το MSK Kids, το πρόγραμμα παιδιατρικής ογκολογίας του MSK, αποτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα του είδους του στις Ηνωμένες Πολιτείες και λειτουργεί ως κέντρο αριστείας για την ολοκληρωμένη φροντίδα παιδιών, εφήβων και νεαρών ενηλίκων με καρκίνο ή διαταραχές του αίματος. Στο πλαίσιο του νέου προγράμματος, το MSK θα δημιουργήσει νέες συνέργειες, αξιοποιώντας παράλληλα τις συνεργασίες με τους υφιστάμενους συνεργάτες της ΔΠΥ του ΙΣΝ, που περιλαμβάνουν το Νοσοκομείο Παίδων Sant Joan de Déu (SJD) στη Βαρκελώνη, με το οποίο το ΙΣΝ έχει συνεργαστεί για την κατασκευή του Παιδιατρικού Κέντρου για την Αντιμετώπιση του Καρκίνου, το King Hussein Cancer Foundation and Center στην Ιορδανία, που το ΙΣΝ στηρίζει με δωρεά του για την παροχή ποιοτικής φροντίδας κατά του καρκίνου σε παιδιά δίχως πρόσβαση από την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, καθώς και τον οργανισμό Yorkshire Cancer Research στο Ηνωμένο Βασίλειο –η στήριξη του οποίου αφορά την περαιτέρω επέκταση ενός πρωτοποριακού, τεκμηριωμένου προγράμματος σωματικής άσκησης που στοχεύει στη βελτίωση των θεραπευτικών αποτελεσμάτων για ασθενείς με καρκίνο. Καθώς το SNF Global Pediatric Cancer Program θα εξελίσσεται, το δίκτυο των συνεργαζόμενων ιδρυμάτων προοδευτικά θα επεκτείνεται.

Διάγνωση…

«Δεν μπορούμε να απαλείψουμε τη θλίψη που συνοδεύει η διάγνωση καρκίνου σε ένα παιδί, ωστόσο μπορούμε να συμβάλουμε για να διασφαλίσουμε πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας περίθαλψη σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά που νοσούν», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος. «Δεν αρκεί να διατίθεται σε κάποιο σημείο του κόσμου υψηλής ποιότητας περίθαλψη για τα παιδιά με καρκίνο –η υψηλής ποιότητας περίθαλψη οφείλει να είναι διαθέσιμη παντού».

«Είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για αυτήν τη γενναιόδωρη δωρεά που θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε ένα παγκόσμιο δίκτυο παιδιατρικής ογκολογίας, με στόχο την επέκταση της πρόσβασης και τη βελτίωση της περίθαλψης για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Δρ Andrew Kung, Πρόεδρος του Τμήματος Παιδιατρικής στο MSK.

Η ΔΠΥ του ΙΣΝ περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία άλλων παγκόσμιων κέντρων που έχουν ως αφετηρία τη συνεργασία, όπως το SNF Global Center for Child and Adolescent Mental Health στο Child Mind Institute και το SNF Institute for Global Infectious Disease Research στο Rockefeller University.

Σχετικά με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού, και της κοινωνικής πρόνοιας.

Το ΙΣΝ ενισχύει οργανισμούς και προγράμματα, παγκοσμίως, που αναμένεται να επιφέρουν αισθητά, διαχρονικά, και θετικά αποτελέσματα ευρέως στην κοινωνία και επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση. Το Ίδρυμα στηρίζει επίσης προγράμματα που συμβάλλουν στη συνεργασία φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού. Από το 1996, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά παραπάνω από $3.7 δισεκατομμύρια, μέσω 5.400 και πλέον δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε περισσότερες από 130 χώρες ανά τον κόσμο.

Σχετικά με το Memorial Sloan Kettering Cancer Center (MSK)

Το προσωπικό του Memorial Sloan Kettering Cancer Center (MSK) συσπειρώνεται μέσα από μία κοινή αποστολή: την οριστική εξάλειψη του καρκίνου. Οι εξειδικευμένες ομάδες περίθαλψης του Κέντρου παρέχουν εξατομικευμένη, συμπονετική και εξειδικευμένη φροντίδα σε ασθενείς όλων των ηλικιών. Με γνώμονα τη βασική έρευνα που διεξάγεται στο Sloan Kettering Institute, οι επιστήμονες του MSK συνεργάζονται για τη διεξαγωγή καινοτόμων μεταφραστικών και κλινικών ερευνών που προωθούν την επαναστατική καινοτομία στην κατανόηση του καρκίνου ως ασθένειας και βελτιώνουν την ικανότητα πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας του.

Το MSK είναι αφοσιωμένο στην εκπαίδευση της επόμενης γενιάς επιστημόνων και κλινικών ιατρών, οι οποίοι θα συνεχίσουν την αποστολή του MSK στο ίδιο το Κέντρο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Το MSK είναι ένα από τα πλέον καταξιωμένα ολοκληρωμένα κέντρα παγκοσμίως που ασχολούνται αποκλειστικά με τον καρκίνο, έχοντας αναγνωριστεί ως ένα από τα δύο κορυφαία νοσοκομεία για τον καρκίνο στις ΗΠΑ από το U.S. News & World Report, εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ