Δημόσια ΥγείαΧειροπέδες σε «μαϊμού» αποκλειστικές νοσοκόμες

Χειροπέδες σε «μαϊμού» αποκλειστικές νοσοκόμες

- Advertisement -

Χειροπέδες σε παράνομα αποκλειστικές νοσοκόμες πέρασε η ελληνική αστυνομία μετά από επιχείρηση «σκούπα» στο Αττικό Νοσοκομείο. Παρόμοια φαινόμενα καταγράφηκαν και σε νοσηλευτικό ίδρυμα της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής «κατά τη διάρκεια της νυχτερινής αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν 13 παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες (3 Ελληνίδες, 6 Γεωργιανές, 3 Βουλγάρες και μια Αλβανίδα), οι οποίες εργάζονται χωρίς να είναι εγγεγραμμένες στα μητρώα αποκλειστικών νοσοκόμων του νοσοκομείου και χωρίς να διαθέτουν διπλότυπο μπλοκ αποδείξεων παροχής υπηρεσιών και άδειας εργασίας».
Δύο κινδυνεύουν με απέλαση, ενώ για τη μία εκκρεμεί παραγγελία φυλάκισης
Να σημειωθεί ότι οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα με κατηγορίες που αφορούν την παραβίαση του ν. 683/1948 περί διπλωματούχων αδελφών νοσοκόμων. Επίσης δύο από τις συλληφθείσες πρόκειται να απελαθούν άμεσα από τη χώρα καθώς δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα ενώ παράλληλα για τη μία εκκρεμεί και μία εισαγγελική παραγγελία φυλάκισης.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER 

Και στη Θεσσαλονίκη…
“Χειροπέδες” πέρασαν χθες, Παρασκευή και σε δύο γυναίκες -λίγο μετά τα μεσάνυχτα- σε νοσηλευτικό ίδρυμα της Θεσσαλονίκης, αφού εντοπίστηκαν να παρέχουν παρανόμως υπηρεσίες αποκλειστικής νοσοκόμας.
Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Αλλοδαπών Ανατολικής Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν δράση με τη μορφή της εξόρμησης, κατά την οποία ελέγχθηκαν εργαζόμενες ως αποκλειστικές νοσοκόμες σε διάφορα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης.
Στο πλαίσιο αυτό συνελήφθησαν και δύο Ελληνίδες καθώς παρείχαν παράνομα υπηρεσίες αποκλειστικού νοσοκόμου, χωρίς να πληρούν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις.
Οι δύο γυναίκες στερούνταν πτυχίου ανάλογης Σχολής, άδειας εργασίας και πιστοποιητικού υγείας, ενώ ταυτόχρονα δεν ήταν καταχωρημένες στο Εθνικό Μητρώο Αποκλειστικών Νοσοκόμων.
Οι συλληφθείσες αναμένεται να οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ