Δημόσια ΥγείαΤα drones στην υπηρεσία της Γραμμής Ζωής-Silver Alert και της ΕΟΔΑ

Τα drones στην υπηρεσία της Γραμμής Ζωής-Silver Alert και της ΕΟΔΑ

- Advertisement -

H flygreecedrone έχει ενώσει τις δυνάμεις της με τη Γραμμή Ζωής – Silver Alert 1065 και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής (ΕΟΔΑ) με σκοπό να βοηθήσει εθελοντικά στην αποτελεσματικότερη αναζήτηση αγνοουμένων ή ανθρώπων που χρειάζονται άμεση βοήθεια μέσω της χρήσης σύγχρονων drones.
Η flygreecedrone ενεργώντας πάντα με γνώμονα την κοινωνική της ευαισθησία απέναντι σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, αλλά και με την πολυετή εμπειρία της στο χειρισμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών, κινητοποιείται άμεσα για τον έγκαιρο εντοπισμό κάθε εξαφανισμένου (σε δύσβατες και μη περιοχές) και το αίσιο τέλος για εκείνον και την οικογένειά του. Πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν ήδη 82 χλμ. πτήσεων σε 16 αποστολές για την ανεύρεση ηλικιωμένου στη περιοχή των Μεγάρων Αττικής.
Πλέον η τεχνολογία κάνει το όνειρο πραγματικότητα. Όχι με ένα ζευγάρι «μαγικά φτερά» αλλά με τα drones που πετούν και καταγράφουν τον κόσμο μας από ψηλά.
Εναέριες βιντεοσκοπήσεις, εικονικές επισκέψεις, πανοραμικές φωτογραφίες, από διαφορετικά υψόμετρα και γωνίες προσέγγισης, συνθέτουν το μυστικό για μια συναρπαστική παρουσίαση διαφορετικών γωνιών και τοπίων.
Χρησιμοποιώντας ιπτάμενες κάμερες, η ομάδα της flygreecedrone, μπορεί να κάνει εναέριες βόλτες πάνω από καταλύματα, πολιτιστικά κέντρα, σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, λιμάνια και έργα υποδομών, μέχρι και παραλίες με κρυστάλλινα νερά, κόλπους, χερσονήσους, δάση, αμπελώνες και καταφύγια, ώστε να αναδείξει την ομορφιά και την ιστορία του τόπου και να την προβάλλει σε κάθε πιθανό επισκέπτη. Μέρη που δεν έχουν προσεγγιστεί μέχρι τώρα αλλά και προϊόντα και υπηρεσίες μπορούν να διαφημιστούν με τον πιο άμεσο και εντυπωσιακό τρόπο (π.χ. σκάφη, τουριστικές εκδρομές κτλ.). Κάθε είδους επιχείρηση μπορεί να προωθηθεί στο διαδίκτυο μέσω των εναέριων βίντεο και φωτογραφιών υψηλής ευκρίνειας και να γίνουν πόλος έλξης ακόμη περισσότερων πελατών. Αναξιοποίητα κονδύλια μπορούν να επενδυθούν για την προβολή ενός τόπου σε όλη την Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, μέσω της διάδοσης των συγκεκριμένων βίντεο, που θα εναλλάσσουν εικόνες – σαν κινούμενες κάρτ ποστάλ! Επίσης οι υπηρεσίες της flygreedrone μπορούν να συνδυαστούν με σπικάζ που αναλαμβάνουν επαγγελματίες εκφωνητές, μαζί με την ανάλογη μουσική, έτσι ώστε οι εικονικές περιηγήσεις να γίνουν ωραία κλιπάκια γεμάτα πληροφορίες. Η flygreecedrone αναλαμβάνει να καλύψει κάθε είδους εκδήλωση από γάμους μέχρι και πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα (φεστιβάλ, γιορτές, αγώνες κλπ), δίνοντας μια άλλη διάσταση σε αυτά που συμβαίνουν και καταγράφοντας τα γεγονότα που διαδραματίζονται με άλλη «ματιά». Κάτι που δεν μπορεί να αναδείξει μια απλή φωτογραφική εδάφους.
Εκτός από τα εξωτερικά όμως πλάνα, η flygreecedrone πραγματοποιεί και εσωτερικές περιηγήσεις σε χώρους, με τέτοια ευελιξία, ώστε να σας προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα ευκρίνειας και ρεαλιστικό ταυτόχρονα.
Αξιοσημείωτο επίσης είναι, ότι σε σύγκριση με τις αεροφωτογραφίες από ελικόπτερο ή αεροσκάφος – όπου η flygreecedrone γνωρίζει από πρώτο χέρι καθότι ο ιδρυτής της είναι έμπειρος χειριστής ελικοπτέρων-, η βιντεογραφία με drone είναι πολύ φθηνότερη και ευκολότερη να οργανωθεί.
Τα οφέλη βέβαια με την χρήση των σύγχρονων drones είναι πολλαπλά. Τα πτητικά αυτά μέσα εκτός από εντυπωσιακά βίντεο και φωτογραφίες, έχουν και ρόλο σωτήριο, όταν κινδυνεύει μια ανθρώπινη ζωή.
Μπορούν να εντοπίσουν και να προλάβουν άμεσα μια εστία φωτιάς που τείνει να εξαπλωθεί, πετώντας πάνω από μια δυσπρόσιτη περιοχή, χωρίς να κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή. Μπορούν επίσης να συνεισφέρουν στη παρακολούθηση λουόμενων σε δημοφιλείς παραλίες και πολλές φορές να λάβουν ενεργό ρόλο σε προσπάθειες διάσωσης με σωσίβια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ