ΠΡΟΣΩΠΑΑΠΟΨΗΚαι επισήμως θεσμικός φορέας στο χώρο της Υγείας το PhRMA Innovation Forum

Και επισήμως θεσμικός φορέας στο χώρο της Υγείας το PhRMA Innovation Forum

- Advertisement -

Με την απόφαση 21/2018, το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου ενέκρινε τη νέα θεσμική δομή και λειτουργία του PhRMA Innovation Forum (PIF), το οποίο αποτελεί και επισήμως πλέον θεσμικό μη κερδοσκοπικό φορέα, εκπροσωπώντας 23 καινοτόμες φαρμακευτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Πρόκειται για τις: ABBVIE, ACTELION, AMGEN HELLAS, ASTELLAS, ASTRAZENECA, BAXALTA HELLAS, BAYER HELLAS, BMS HELLAS, CSL BEHRING HELLAS, GENESIS PHARMA, GILEAD SCIENCES HELLAS, GSK, JANSSEN-CILAG, MERCK HELLAS, MSD, NOVARTIS HELLAS, NOVO-NORDISK HELLAS, PFIZER HELLAS, PHARMASERVE-LILLY, ROCHE HELLAS, SANOFI-AVENTIS, SHIRE HELLAS και UCB.

«Το PhRMA Innovation Forum εκπροσωπεί τις φαρμακευτικές εταιρείες που αντιπροσωπεύουν την καινοτομία στη χώρα μας, επιδιώκοντας να εξασφαλίσουν σε κάθε ασθενή πρόσβαση στις πλέον σύγχρονες θεραπείες. Με γνώμονα την αποστολή του, αποτελεί ουσιαστικά έναν επίσημο νέο θεσμικό συνομιλητή του συνόλου των φορέων που λαμβάνουν αποφάσεις και δραστηριοποιούνται στον χώρο της Υγείας.

Παραμένουμε στη διάθεση όλων των θεσμικών παραγόντων του χώρου, προεξάρχοντος του αρμόδιου Υπουργείου. Η πρόσβαση όλων των ασθενών στις σύγχρονες θεραπείες είναι η προτεραιότητα και ευθύνη για εμάς και αποτελεί το βασικό αντικείμενο της δραστηριοποίησής μας, ταυτόχρονα με τη διασφάλιση της οικονομικής προσιτότητας σε αυτές.

Η φωνή της φαρμακευτικής καινοτομίας, από τη θέση του επίσημου συνομιλητή, καθίσταται πλέον θεσμοθετημένη, περισσότερο δυνατή, απολύτως ξεκάθαρη και σταθερά εστιασμένη στους ασθενείς», δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος της PIF, κ. Μάκης Παπαταξιάρχης.

Να σημειωθεί ότι ο αριθμός μελών του PIF αναμένεται να αυξηθεί άμεσα σε 26, με την προσθήκη 3 ακόμη πολυεθνικών εταιρειών που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον της ενεργούς συμμετοχής τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ