ΠρόληψηΑνοσοποιητικό: Το «όπλο» του οργανισμού απέναντι στις εποχικές νόσους

Ανοσοποιητικό: Το «όπλο» του οργανισμού απέναντι στις εποχικές νόσους

- Advertisement -

Στη μάχη ενάντια στις εποχικές νόσους ο οργανισμός έχει ένα πολύτιμο σύμμαχο. Αυτός δεν είναι άλλος από το ανοσοποιητικό σύστημα. Με κύριο ρόλο του την προστασία από τους επιβλαβείς παράγοντες, το ανοσοποιητικό σύστημα βρίσκεται σε διαρκή θέση άμυνας, με στόχο τη θωράκιση από τις εποχικές ενοχλήσεις.

Στη μάχη ενάντια στις εποχικές νόσους ο οργανισμός έχει ένα πολύτιμο σύμμαχο. Αυτός δεν είναι άλλος από το ανοσοποιητικό σύστημα

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Αποτελούμενο από ένα πολύπλοκο σύστημα οργάνων και βιολογικών μηχανισμών, που είναι υπεύθυνα για την προστασία του οργανισμού, λειτουργεί με απλό και σοφό τρόπο. Μόλις ο οργανισμός εκτίθεται σε οτιδήποτε ξένο προς αυτόν, πυροδοτείται μια ανοσολογική απάντηση. Η «ξένη» εισβολή καλείται αντιγόνο και μπορεί να είναι είτε κάποιος μικροοργανισμός, είτε κάποια ουσία.

Η ανοσολογική απάντηση περιλαμβάνει τους μη ειδικούς μηχανισμούς άμυνας, όπως είναι οι φυσιολογικοί φραγμοί του δέρματος και των βλεννογόνων και κάποιους γενικούς μηχανισμούς άμυνας που ενεργοποιούνται μετά την επίδραση του βλαπτικού ερεθίσματος. Εκτός από τους μη ειδικούς μηχανισμούς, στο ανοσοποιητικό σύστημα υπάρχουν και ειδικοί μηχανισμοί που περιλαμβάνουν την παραγωγή αντισωμάτων ενάντια σε συγκεκριμένα αντιγόνα.

Η διατήρηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος επιτυγχάνεται με τη βοήθεια ιχνοστοιχείων που συμβάλλουν στην κατεύθυνση αυτή. Ειδικότερα, τα συστατικά φυσικής προέλευσης εμφανίζουν ιδιαίτερα ευεργετική δράση, καθώς και το σελήνιο και ο ψευδάργυρος.

Η φύση προσφέρει τον κίστο!

Από τα αρχαιότερα θεραπευτικά μέσα που ανακάλυψε ο άνθρωπος είναι τα φαρμακευτικά φυτά, που αποτελούν και τη βάση της σύγχρονης φαρμακευτικής επιστήμης. Ο κίστος αποτελεί ένα από αυτά με τη χρήση του να ξεκινά από την αρχαιότητα με τη μορφή αφεψήματος για κρυολογήματα και πεπτικά προβλήματα.

Τα ευεργετικά του οφέλη τεκμηριώνοντα από σύγχρονες εργαστηριακές μελέτες που τεκμηριώνουν τη συμβολή του στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος έναντι των εποχικών ιογενών και βακτηριακών λοιμώξεων, καθώς και στη βελτίωση των συμπτωμάτων τους. Η θετική επίδραση του Cistus creticus αποδίδεται στην υψηλή περιεκτικότητα του εκχυλίσματός του σε πολυφαινόλες.

Στη μάχη ενάντια στις εποχικές νόσους ο οργανισμός έχει ένα πολύτιμο σύμμαχο. Αυτός δεν είναι άλλος από το ανοσοποιητικό σύστημα

Το εκχύλισμά του δεν ενέχει τοξικές παρενέργειες ή ανάπτυξη αντοχής σε σύγκριση με άλλα φάρμακα1. Η αντιμικροβιακή του δράση αποδεικνύεται επίσης από κλινική μελέτη που έδειξε βελτίωση των συμπτωμάτων σε ασθενείς με λοίμωξη του ανωτέρου αναπνευστικού στους οποίους χορηγήθηκε το συγκεκριμένο εκχύλισμα2. Σε φαρμακολογικές μελέτες διαπιστώθηκε επίσης, πως το συγκεκριμένο βότανο εμφανίζει ισχυρή αντιβακτηριακή δραστικότητα έναντι των βακτηρίων Gram+3.

Οι μέλισσες προσφέρουν το Βασιλικό Πολτό!

Αποτελώντας μια από τις πιο γνωστές υπερτροφές με ευεργετική δράση για τον οργανισμό, ο Βασιλικός Πολτός παρουσιάζει ισχυρή αντιβακτηριακή δράση έναντι του χρυσίζοντα σταφυλόκοκκου και του E.coli4.

Σελήνιο και Ψευδάργυρος

Το σελήνιο και ο ψευδάργυρος αποτελούν συστατικά που υποστηρίζουν ενεργά την ενίσχυση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος και την προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.

almora PLUS® CISTUS COMPLEX για ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και αποτελεσματική του οργανισμού

H Eλληνική Φαρμακοβιομηχανία ELPEN κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα νέο καινοτόμο σκεύασμα για την ενίσχυση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, εμπλουτίζοντας την ήδη επιτυχημένη σειρά προϊόντων almora PLUS®. Το almora PLUS® ΙΜΜUNE CISTUS COMPLEX είναι ένα σύγχρονο συμπλήρωμα διατροφής με καινοτόμο και μοναδική σύνθεση 4 συστατικών φυσικής προέλευσης, τα οποία εμφανίζουν αντιϊκή και αντιβακτηριακή δράση, καθώς και ευεργετικά οφέλη για τη θωράκιση του οργανισμού.

Η δημιουργία του almora PLUS® CISTUS COMPLEX βασίστηκε στο πρώτο εργαστήριο της φαρμακευτικής επιστήμης, που δεν είναι άλλο από την ίδια τη φύση. Το almora PLUS® CISTUS COMPLEX είναι κατάλληλο για ενήλικες. Περιέχει 4 συστατικά φυτικής προέλευσης, το Cistus creticus, το βασιλικό πολτό, τον ψευδάργυρο και το σελήνιο.

Με την υπογραφή ποιότητας της ELPEN

Το almora PLUS® CISTUS COMPLEX κυκλοφορεί από την Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία ELPEN. Η ELPEN αποτελεί συνώνυμο του αξιόπιστου Ελληνικού Φαρμάκου εδώ και 55 χρόνια. Η σειρά συμπληρωμάτων διατροφής almora PLUS® καταγράφει άλλωστε περισσότερα από 40 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική αγορά. Έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη κάθε ελληνικής οικογένειας.

Τα σκευάσματά της αποτελούν την πλέον αποτελεσματική λύση για τις ανάγκες ενυδάτωσης και ενίσχυσης του οργανισμού σε περιπτώσεις αυξημένων απωλειών υγρών ή/και μειωμένης πρόσληψής τους (διάρροια, έμετος, έντονη εργασία, υψηλές θερμοκρασίες/καύσωνας, ταξίδια, κατανάλωση αλκοόλ). Η χορήγησή τους συστήνεται επίσης και σε περιπτώσεις γαστρεντερικών διαταραχών, αλλά και όταν είναι απαραίτητη η θωράκιση του οργανισμού και η διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος.

Βιβλιογραφικές Αναφορές

1. Ehrhardt C., et al. A polyphenol rich plant extract, CYSTUS052, exerts anti influenza virus activity in cell culture without toxic side effects or the tendency to induce viral resistance, Antiviral Research 76;38-47, 2007

2. Kalus U., et al. Effect of CYSTUS052 and Green Tea on the Subjective Symptoms in Patients with Infection of the Upper Respiratory Tract, Phytother.Res. 24: 96-100 (2010)

3. Demetzos C., et al. Composition and Antimicrobial Activity of the essential oil of Cistus creticus, J. Essent. Oil Res., 7, 407-410, 1995

4. M.S.Blum, A F Novak, S Taber , Hydroxy-delta 2-decenoic Acid, an Antibiotic Found in Royal Jelly , Science, 1959,
Aug21;130(3373):452-310

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ