ΦαρμακοRemdesivir: Φάρος ελπίδας για τον κορωνοϊό λέει Γερμανός καθηγητής

Remdesivir: Φάρος ελπίδας για τον κορωνοϊό λέει Γερμανός καθηγητής

- Advertisement -

Στο φάρμακο Remdesivir (ρεμντεσιβίρη) εκτιμούν οι επιστήμονες ότι βρίσκεται η απάντηση στη μάχη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, όπως εκτιμά Γερμανός καθηγητής.

Στο φάρμακο Remdesivir (ρεμντεσιβίρη) εκτιμούν οι επιστήμονες ότι βρίσκεται η απάντηση στη μάχη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, όπως εκτιμά Γερμανός καθηγητής. 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στη Γερμανία, μια κλινική μελέτη προσπαθεί να αποδείξει εάν πράγματι το φάρμακο Remdesivir (ρεμντεσιβίρη) κατά του ιού Ebola θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2. “Φάρο ελπίδας”, το χαρακτηρίζει ήδη ο διευθυντής της Κλινικής του Μονάχου.

«Σε ορισμένους ασθενείς, έχουν ήδη αποδειχθεί πολύ καλά θεραπευτικά αποτελέσματα. Το σκεύασμα θα μπορούσε να αποδειχθεί κατάλληλο για ασθενείς με ελαφρά έως βαριά συμπτώματα κορωνοϊού», δήλωσε στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk) ο καθηγητής Κλέμενς Βέντνερ, διευθυντής της Κλινικής του Μονάχου Σβάμπινγκ.

Η εν λόγω Κλινική είναι ένα από τα τρία κέντρα δοκιμών στα οποία διεξάγεται η αποκαλούμενη “φάση 3 της έρευνας” με 1.000 ασθενείς. Τα άλλα δύο είναι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αμβούργου-Έπεντορφ και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ντίσελντορφ. Δοκιμές με το Remdesivir γίνονται εδώ και μερικές βδομάδες και στην Κίνα.

Υπάρχουν επίσης και άλλα φάρμακα που έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα -το φάρμακο HIV “Kaletra”, για παράδειγμα, αλλά όπως εξήγησε ο καθηγητής Βέρντνερ «είχαν αποτελέσματα μόνο σε μεμονωμένα άτομα, ποτέ σε μεγαλύτερες ομάδες δοκιμών».

Ο διευθυντής της Κλινικής του Μονάχου χαρακτήρισε το Remdesivir (ρεμντεσιβίρη) ως «φάρο ελπίδας», ωστόσο προγραμματίζονται επίσης δοκιμές και με άλλα σκευάσματα.

Remdesivir: Tο φάρμακο που λαμβάνουν και Έλληνες ασθενείς για τον ιό

Σε πέντε μεγάλες κλινικές δοκιμές εξετάζεται η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου Remdesivir. Το φάρμακο έχουν λάβει ήδη Έλληνες ασθενείς με κορωνοϊό σε μικρές ποσότητες. Πρόκειται για νοσοκομεία της Πάτρας και της Αθήνα, όπως έχει επισημαίνει πρόσφατα ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας.

Δύο εξ’ αυτών πιθανόν να δουν το φως της δημοσιότητας στις αρχές Απριλίου. Η Gilead ανακοίνωσε ότι παράσχει έκτακτη πρόσβαση σε αρκετές εκατοντάδες ασθενών στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και την Ιαπωνία.

Η εταιρεία σε δήλωση της επισημαίνει ότι «η εγγραφή σε κλινικές δοκιμές είναι ο πρωταρχικός τρόπος πρόσβασης στο Remdesivir. Στόχος είναι η δημιουργία κρίσιμων δεδομένων σχετικά με την αποτελεσματικότητα του ερευνητικού φαρμάκου».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ