Αξίζει να δειςPfizer: Έγκριση στο εμβόλιο RSV για την προστασία των βρεφών

Pfizer: Έγκριση στο εμβόλιο RSV για την προστασία των βρεφών

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

«Πράσινο φως» δίνει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ στο εμβόλιο κατά του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV) της Pfizer σε εγκυμονούσες γυναίκες στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, για την προστασία των βρεφών από σοβαρές ασθένεια.

«Πράσινο φως» δίνει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ στο εμβόλιο κατά του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV) της Pfizer σε εγκυμονούσες γυναίκες στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, για την προστασία των βρεφών από σοβαρές ασθένεια.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η σύσταση του CDC έρχεται μετά τα αποτελέσματα της ομάδα εμπειρογνωμόνων που ψήφισε 11 προς 1 για τη χρήση του εμβολίου σε γυναίκες από 32 έως 36 εβδομάδων σε κατάσταση εγκυμοσύνης (στο διάστημα Σεπτεμβρίου – Ιανουαρίου), ανοίγοντας το δρόμο για να γίνει το πρώτο εμβόλιο για τον εποχικό αναπνευστικό ιό RSV στη χώρα.

«Πρόκειται για ένα ακόμα εργαλείο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το φθινόπωρο και χειμώνα προκειμένου να συνδράμουμε στην προστασία της υγείας των συμπολιτών μας», όπως δήλωσε η Διευθύντρια του CDC, Δρ Mandy Cohen.

Το εμβόλιο εγκρίθηκε από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) τον περασμένο μήνα για χρήση κατά το ίδιο χρονικό διάστημα (32 έως 36 εβδομάδων στην εγκυμοσύνη) για την πρόληψη λοίμωξης του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος και σοβαρών ασθενειών, σε βρέφη μέχρι την ηλικία των έξι μηνών.

Μείωση κινδύνου επιπλοκών

«Το RSV σε όλη μου την καριέρα ήταν μια δύσκολη ασθένεια, έχοντας στη διάθεση μας υποστηρικτικές θεραπείες, καθώς δεν υπήρχαν επιλογές. Επομένως σήμερα είναι μια συναρπαστική ημέρα», όπως σημεώνει η Δρ. Katherine Poehling, μέλος της συμβουλευτικής ομάδας CDC και καθηγήτρια παιδιατρικής και επιδημιολογίας και πρόληψης στο Wake Forest School of Medicine.

Η λήψη του εμβολίου στη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πιθανό να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρων τοκετών και επιπλοκών που μπορεί να προκύψουν από τη λήψη του νωρίτερα, όπως σημειώνουν οι γιατροί στην Επιτροπή.

Ο RSV είναι ένας κοινός αναπνευστικός ιός που συνήθως προκαλεί ήπια συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε σοβαρή ασθένεια και νοσηλεία. Είναι συνήθως μια εποχική ασθένεια, που ξεκινά το φθινόπωρο και κορυφώνεται τον χειμώνα στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ, σύμφωνα με το CDC.

Το εμβόλιο της Pfizer, κέρδισε την έγκριση των ΗΠΑ τον Μάιο για χρήση σε άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω και είναι ήδη διαθέσιμο σε όλη τη χώρα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ