Αξίζει να δειςNovartis: Θύμα κυβερνοεπίθεσης – Χάκερς έκλεψαν δεδομένα εργαστηρίου

Novartis: Θύμα κυβερνοεπίθεσης – Χάκερς έκλεψαν δεδομένα εργαστηρίου

- Advertisement -
  • Γράφει η Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή

Κανένα ευαίσθητο στοιχείο δεν διακυβεύτηκε από την πρόσφατη κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε η φαρμακευτική επιχείρηση Novartis από συμμορία εκβιαστών στη βιομηχανία φαρμάκου.

Κανένα ευαίσθητο στοιχείο δεν διακυβεύτηκε από την πρόσφατη κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε η φαρμακευτική επιχείρηση Novartis από συμμορία εκβιαστών στη βιομηχανία φαρμάκου.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η Industrial Spy, μια ομάδα πειρατείας που διαχειρίζεται και πουλά δεδομένα υποκλοπής, δημοσίευσε στοιχεία που φέρεται να είχαν κλαπεί από τη φαρμακευτική επιχείρηση Novartis, όπως ανέφερε ο εξειδικευμένος ιστότοπος πληροφορικής Bleeping Computer στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Ευτυχώς για την φαρμακευτική εταιρεία, δεν διακυβεύτηκαν ευαίσθητα δεδομένα από την επίθεση, όπως αναφέρει το fiercepharma.

Οι χάκερς ισχυρίστηκαν ότι τα δεδομένα κλάπηκαν απευθείας «από το εργαστηριακό περιβάλλον την μονάδας παραγωγής», σύμφωνα με την περιγραφή των κλεμμένων δεδομένων σε ιστότοπο.

Τα εργαστηριακά δεδομένα πιθανότατα κλάπηκαν στις 25 Φεβρουαρίου, όπως αναφέρει η Bleeping Computer. Από πλευράς της, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δηλώνει ότι γνωρίζει το θέμα και έχει διεξάγει εξονυχιστική έρευνα.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι δεν έχουν συμπεριληφθεί ευαίσθητα δεδομένα στην επίθεση», όπως αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενη πηγή από την φαρμακευτική επιχείρηση Novartis.

Τα δεδομένα της Novartis πωλήθηκαν στην αγορά εκβιασμών Industrial Spy

«Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη το απόρρητο και την ασφάλεια των δεδομένων και έχουμε εφαρμόσει μέτρα, σύμφωνα με τα βιομηχανικά πρότυπα, ως απάντηση σε αυτού του είδους τις απειλές, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των δεδομένων μας» σημειώνει.

Η Industrial Spy είναι επίσης γνωστό ότι χρησιμοποιεί ransomware σε επιθέσεις, όπως αναφέρει το Bleeping Computer. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν υπήρχαν αποδείξεις ότι οι συσκευές της εταιρείας ήταν κρυπτογραφημένες.

Η Ελβετία κατατάσσεται στην τρίτη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών που αποτελούν στόχο για κυβερνοεπιθέσεις. Στις πρώτες θέσεις βρίσκονται οι Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τα δεδομένα της ελβετικής ασφαλιστικής εταιρείας Swiss Risk and Care.

Έκθεση από την εταιρεία προστασίας ψηφιακών κινδύνων Constella Intelligence, που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, κατέγραψε περισσότερες από 200.000 συνολικές επιθέσεις και παραβιάσεις σε δεδομένα σε 20 συνολικά φαρμακευτικές εταιρείες. Από το σύνολο, το 59% των συνολικών παραβιάσεων και το 79% των αρχείων που υπεκλάπησαν, συνέβησαν μετά το 2020.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες εργάζονται για να θωρακιστούν απέναντι στις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο τα τελευταία χρόνια. Το 2017, μια κυβερνοεπίθεση στην Merck κατέληξε να στοιχίσει στη φαρμακοβιομηχανία πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ