- Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός kzakinthinos@yahoo.com
Ρώσοι επιστήμονες ισχυρίστηκαν ότι έχουν δημιουργήσει ένα φάρμακο, που βασίζεται στην ανθελονοσιακή μεφλοκίνη (mefloquine), για τη θεραπεία ασθενών που πλήττονται από τον κορωνοϊό, γνωστό ως COVID-19.
Αξιοποιώντας μια ουσία μεφλοκίνη (mefloquine) που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της ελονοσίας, ετοιμάζουν φάρμακο για τους φορείς της νόσου.
Τα σκευάσματα με την δραστική μεφλοκίνη, έχουν στόχο να καταστείλουν την κορύφωση των περιστατικών αλλά και να ελέγξουν αποτελεσματικά τον φονικό ιό στο μέλλον.
Πρόκειται για μία δραστική ουσία, που χρησιμοποιείται και στη θεραπεία της ελονοσίας. Όπως τονίζουν οι επιστήμονες, η θεραπεία με μεφλοκίνη αναπτύχθηκε λαμβάνοντας υπόψη την κινεζική και γαλλική εμπειρία.
Παράλληλα, η Russian Federal Medical-Biological Agency (FMBA) ανακοίνωσε πως δημιούργησε 7 πρωτότυπα εμβόλια ενάντια στο νέο κορωνοϊό. Ωστόσο, κανένα δεν θα είναι διαθέσιμο στην αγορά, πριν το τέλος του 2020.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίζεται αισιόδοξος πως η χώρα του θα νικήσει τον κορωνοϊό, σε λιγότερο από 3 μήνες.
Στη Ρωσία, των περίπου 145 εκατομμυρίων κατοίκων, ως τώρα έχουν καταγραφεί μόλις 4 θάνατοι και 1.264 κρούσματα.
Η Μόσχα έχει ήδη επιταχύνει τη διαδικασία για την παραγωγή χιλιάδων νέων υπερευαίσθητων τεστ διάγνωσης του COVID-19. Προσδοκά να πραγματοποιεί έως 50.000 διαγνώσεις, ημερησίως, σε άτομα που θεωρούνται ύποπτα κρούσματα.
Θεραπεία κατά του κορωνοϊού αναζητούν και επιστήμονες στην Αυστραλία, οι οποίοι άρχισαν δοκιμές σε εμβόλιο που χρησιμοποιείται για τη φυματίωση.
Μεφλοκίνη κατά της ελονοσίας
Η μεφλοκίνη (mefloquine) είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται στη θεραπεία και την προφύλαξη της ελονοσίας με κύρια δράση την καταστροφή των ενδοερυθροκυτταρικών ασεξουαλικών μορφών του πλασμωδίου της ελονοσίας οι οποίες είναι παθογόνες για τον άνθρωπο.
Το φάρμακο, που εμφανίστηκε στη δεκαετία του 1970, εμποδίζει την εκφυλιστική επίδραση που έχει το Covid-19 στα κύτταρα. Δεν επιτρέπει στον ιό να αναπαραχθεί περαιτέρω, όπως ανέφερε ο FMBA. Πρόσθεσαν ότι το ανοσοκατασταλτικό αποτέλεσμα της μεφλοκίνης (mefloquine) εμποδίζει την φλεγμονώδη αντίδραση που προκαλείται από την ασθένεια.
Οι Ρώσοι επιστήμονες εργάζονται σε ένα “αποτελεσματικό και ασφαλές πρόγραμμα για την πρόληψη της μόλυνσης από τον κορωνοϊό με βάση την μεφλοκίνη”, ανέφερε το FMBA.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα