Ροή ΕιδήσεωνΚορωνοϊός: Ο FDA ενέκρινε τα νέα εμβόλια των Pfizer και Moderna

Κορωνοϊός: Ο FDA ενέκρινε τα νέα εμβόλια των Pfizer και Moderna

- Advertisement -

Τα επικαιροποιημένα εμβόλια Covid της Pfizer και Moderna ενέκρινε ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), καθώς οι νοσηλείες από τον κορωνοϊό αυξάνονται.

Τα επικαιροποιημένα εμβόλια Covid της Pfizer και Moderna ενέκρινε ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), καθώς οι νοσηλείες από τον κορωνοϊό αυξάνονται

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ειδησεογραφικά δίκτυα η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσε ότι οποιοσδήποτε ηλικίας από 5 ετών και άνω δικαιούται να λάβει μία μόνο αναμνηστική δόση από τα πρόσφατα ενημερωμένα εμβόλια, ανεξάρτητα από το πόσα εμβόλια έχουν λάβει στο παρελθόν, εφόσον έχουν περάσει τουλάχιστον δύο μήνες από την τελευταία δόση οποιουδήποτε εμβολίου.

Τα παιδιά ηλικίας μεταξύ έξι μηνών και τεσσάρων ετών μπορούν να λάβουν μία ή δύο δόσεις από τα νέα εμβόλια εάν έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19 στο παρελθόν και μόνο εάν δεν έχουν λάβει ποτέ εμβόλιο, μπορούν να λάβουν τρεις δόσεις του νέου εμβολίου Pfizer-BioNTech ή δύο δόσεις Moderna, όπως δήλωσε ο FDA.

Ωστόσο, τα επικαιροποιημένα εμβόλια από τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις Pfizer και Moderna δεν θα είναι ακόμη διαθέσιμα στους Αμερικανούς.

Την Τρίτη θα συνεδριάσουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) για να αποφασίσουν εάν θα συστήσουν τη λήψη των νέων ενισχυτικών εμβολίων. Αφού ο διευθυντής του CDC υπογράψει αυτές τις συστάσεις, τα εμβόλια μπορούν να χορηγηθούν σε φαρμακεία, κλινικές υγείας και άλλους χώρους διανομής εμβολίων.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν είχε δηλώσει τον Αύγουστο ότι αναμένει τα νέα εμβόλια ενός στελέχους από τις εταιρείες Pfizer, Moderna και Novavax που στοχεύουν στο XBB.1.5 να είναι διαθέσιμα στο κοινό στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ