Αξίζει να δειςΚορωνοϊός: Άρχισε ξανά η δοκιμή του εμβολίου της AstraZeneca

Κορωνοϊός: Άρχισε ξανά η δοκιμή του εμβολίου της AstraZeneca

- Advertisement -

Άρχισε ξανά η κλινική δοκιμή του πειραματικού εμβολίου της εταιρείας AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης για τον κορωνοϊού στις ΗΠΑ.

Άρχισε ξανά η κλινική δοκιμή του πειραματικού εμβολίου της εταιρείας AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης για τον κορωνοϊού στις ΗΠΑ.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Οι Ηνωμένες Πολιτείας ήταν η μοναδική χώρα όπου παρέμενε σε αναμονή, μετά τη σπάνια ασθένεια που εμφάνισε ένας από τους συμμετέχοντες, πριν από περίπου έξι εβδομάδες.

Όπως ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρεία, η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε την έγκρισή της να συνεχιστεί η δοκιμή, όπως έγινε και σε άλλες χώρες τις τελευταίες εβδομάδες. Η δοκιμή του εμβολίου της AstraZeneca είχε διακοπεί σε όλον τον κόσμο στις 6 Σεπτεμβρίου. Κατόπιν συνεχίστηκε στη Βρετανία και σε άλλες χώρες.

AstraZeneca: Ισχυρή ανοσοαπόκριση στους ηλικιωμένους

Τα πρώτα αποτελέσματα των δοκιμών του πειραματικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού που αναπτύσσει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca Plc δείχνουν ότι προκαλεί ισχυρή ανοσοαπόκριση στους ηλικιωμένους, οι οποίοι αποτελούν την ομάδα του πληθυσμού που διατρέχει τον υψηλότερο κίνδυνο από τον ιό, γράφουν σήμερα οι Financial Times.

Αυτό που δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των δοκιμών είναι ότι το πειραματικό αυτό εμβόλιο ενεργοποιεί προστατευτικά αντισώματα και λεμφοκύτταρα στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες, γράφει η εφημερίδα, επικαλούμενη δύο πρόσωπα που έχουν γνώση του ευρήματος αυτού, ενθαρρύνοντας τους ερευνητές που αναζητούν στοιχεία ότι θα προστατεύει τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας από σοβαρή νόσηση ή τον θάνατο από την COVID-19.

Τα πορίσματα για το εμβόλιο της AstraZeneca

Τα πορίσματα αυτά απηχούν επίσης στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον Ιούλιο. Τα δεδομένα δείχνουν ότι το εμβόλιο προκάλεσε «ισχυρές ανοσοαποκρίσεις» σε ομάδα υγειών ενηλίκων 18 ως 55 ετών, αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη πρόσωπα που είναι ενήμερα για τα αποτελέσματα των λεγόμενων εξετάσεων αίματος ανοσογονικότητας.

Ξαναρχίζουν οι δοκιμές και του εμβολίου της Johnson & Johnson

Η δοκιμές του πειραματικού εμβολίου της εταιρείας Johnson & Johnson (J&J) στις ΗΠΑ σταμάτησαν πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Υπήρξε ζήτημα μετά την εμφάνιση μιας ανεξήγητης ασθένειας σε έναν από τους συμμετέχοντες.

Οι δοκιμές σύμφωνα με την εταιρεία θα επανεκκινήσουν καθώς δεν υπάρχει σαφής αιτία για το ότι η ασθένεια προκλήθηκε λόγω του εμβολίου. Η J&J σημείωσε ότι οι διαδικασίες για την επανεκκίνηση των δοκιμών τις και σε άλλες χώρες βρίσκονται σε εξέλιξη με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Εγκρίθηκε οριστικά η ρεμδεσιβίρη

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) χορήγησε την Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, μόνιμη έγκριση στο αντιιικό φάρμακο ρεμδεσιβίρη. Το φάρμακο χορηγείται στους ασθενείς που νοσηλεύονται με Covid-19. Επιβεβαιώνοντας έτσι την υπό όρους έγκριση που του είχε δοθεί τον Μάιο, σύμφωνα με τον παρασκευαστή του, την φαρμακοβιομηχανία Gilead.

Η Gilead ανακοίνωσε πως έλαβε την έγκριση για το φάρμακο που κυκλοφορεί με την εμπορική ονομασία Veklury. Η Gilead υπογραμμίζει πως πρόκειται για τη μόνη θεραπεία συγκεκριμένα κατά της Covid-19 που εγκρίνεται έπειτα από μια πιο αυστηρή και οριστική διαδικασία. Η επείγουσα έγκριση είναι προσωρινή. Χορηγείται στη βάση δεδομένων που είναι λιγότερο πλήρη απ’ αυτά που χρειάζονται για μια μόνιμη έγκριση. Μπορεί να ανακληθεί στο τέλος της κατάστασης επείγουσας υγειονομικής ανάγκης.

Άλλες θεραπείες είναι διαθέσιμες εδώ και μήνες στα νοσοκομεία χάρη σε προσωρινές εγκρίσεις. Ή επειδή πρόκειται για φάρμακα που είναι ήδη εγκεκριμένα για άλλες ασθένειες, όπως το κορτικοειδές δεξαμεθαζόνη.

Οι ευρωπαϊκές και άλλες χώρες έχουν επίσης δώσει από την άνοιξη προσωρινή έγκριση στη ρεμδεσιβίρη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ