ΦαρμακοΙβουπροφαίνη: Τι αναφέρει η εταιρεία για χρήση σε περίπτωση κορωνοϊού

Ιβουπροφαίνη: Τι αναφέρει η εταιρεία για χρήση σε περίπτωση κορωνοϊού

- Advertisement -

Σε διευκρινήσεις σχετικά με την ασφάλεια που έχει η ιβουπροφαίνη (Nurofen) ως αναστολέας πυρετού και πόνου προχωρά η παραγωγός εταιρία Reckitt Benckiser, τονίζοντας πως “η κατάλληλη χρήση ιβουπροφαίνης και παρακεταμόλης εξακολουθεί να συνιστάται σήμερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές υγειονομικές αρχές ως μέρος της συμπτωματικής θεραπείας του COVID-19 (κορωνοϊού).

Σε διευκρινήσεις σχετικά με την ασφάλεια που έχει η ιβουπροφαίνη (Nurofen) ως αναστολέας πυρετού και πόνου προχωρά η παραγωγός εταιρία Reckitt Benckiser, τονίζοντας πως "η κατάλληλη χρήση ιβουπροφαίνης και παρακεταμόλης

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Τι αναφέρει η Reckitt Benckiser σε σχετική ανακοίνωση της για τα αντιφλεγμονώδη:

H Reckitt Benckiser (RB), η παραγωγός εταιρία του Nurofen, έχει επίγνωση των πρόσφατων ανακοινώσεων που έγιναν στα κοινωνικά μέσα στη Γαλλία. Οι ανακοινώσεις προκάλεσαν ανησυχίες σχετικά με τη χρήση στεροειδών και μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών (NSAID) προϊόντων. Συμπεριλαμβανομένης της ιβουπροφαίνης, για την ανακούφιση των συμπτωμάτων του COVID-19 (κορωνοϊού).

Η ασφάλεια των καταναλωτών είναι προτεραιότητα μας. Η ιβουπροφαίνη είναι ένα καθιερωμένο φάρμακο που έχει χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για πολλά χρόνια. Η ιβουπροφαίνη αποτελεί αναστολέα του πυρετού και του πόνου. Τα προϊόντα μας που περιέχουν ιβουπροφαίνη χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά από εκατομμύρια καταναλωτές σε 40 αγορές και έχουν διατεθεί ως φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή για περισσότερα από 30 χρόνια. Όλα τα φάρμακα ελέγχονται αυστηρά για να εξασφαλιστεί ότι συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις της τοπικής υγειονομικής αρχής.

Η κατάλληλη χρήση ιβουπροφαίνης και παρακεταμόλης εξακολουθεί να συνιστάται σήμερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές υγειονομικές αρχές. Συνίσταται ως μέρος της συμπτωματικής θεραπείας του COVID-19. Η RB δεν έχει επίγνωση ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η ιβουπροφαίνη επηρεάζει δυσμενώς την έκβαση σε ασθενείς που πάσχουν από μόλυνση με COVID-19 (κορωνοϊού).

Ως υπεύθυνη, επιστημονικά οργανωμένη εταιρία, θα εξετάζουμε, όπως πάντα, όλες τις αναφορές που γνωρίζουμε. Θα συνεργαστούμε με τους ρυθμιστικούς φορείς για να τις αξιολογήσουμε. Σύμφωνα με τις καθιερωμένες διαδικασίες φαρμακοεπαγρύπνησης. Θα κοινοποιήσουμε τυχόν πρόσθετες πληροφορίες ή οδηγίες που είναι απαραίτητες για την ασφαλή χρήση των προϊόντων NSAID μετά από οποιαδήποτε τέτοια αξιολόγηση. Όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε φάρμακο, θα υπενθυμίσουμε στους καταναλωτές και τους φροντιστές τους την προσεκτική ανάγνωση και παρακολούθηση των οδηγιών που παρέχονται στη συσκευασία και στο ενημερωτικό φυλλάδιο για τους ασθενείς.

Reference: https://www.nhs.uk/conditions/coronavirus-covid-19/self-isolation-advice/

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ