Αξίζει να δειςInpefa: Έγκριση FDA σε νέο φάρμακο για την καρδιακή ανεπάρκεια

Inpefa: Έγκριση FDA σε νέο φάρμακο για την καρδιακή ανεπάρκεια

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Στην έγκριση μιας νέας θεραπείας (σοταγλιφλοζίνη – Inpefa) για την καρδιακή ανεπάρκεια, συμπεριλαμβανομένων των ενηλίκων ασθενών με διαβήτη τύπου 2, προχώρησε η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Στην έγκριση μιας νέας θεραπείας (σοταγλιφλοζίνη - Inpefa) για την καρδιακή ανεπάρκεια, συμπεριλαμβανομένων των ενηλίκων ασθενών με διαβήτη τύπου 2, προχώρησε η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το από του στόματος φάρμακο, η σοταγλιφλοζίνη, είναι το πρώτο σκεύασμα της Lexicon Pharmaceuticals που εγκρίθηκε από τον FDA και θα πωλείται με την επωνυμία Inpefa. Το φάρμακο προηγουμένως είχε αποτύχει να κερδίσει την έγκριση των αρμόδιων αρχών ως πρόσθετη θεραπεία για τον διαβήτη τύπου 1.

Η σοταγλιφλοζίνη ανήκει σε μια κατηγορία φαρμάκων που βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα και στη μείωση του κινδύνου αύξησης βάρους, αναστέλλοντας τις πρωτεΐνες SGLT1 και SGLT2.

Το Jardiance, ένα φάρμακο που αναπτύχθηκε από την Eli Lilly και την Boehringer Ingelheim και ανήκει στην ίδια κατηγορία, έχει ήδη εγκριθεί από τη ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ για την ίδια ένδειξη.

Η Lexicon, η οποία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το φάρμακο μέχρι τα τέλη Ιουνίου, τόνισε ότι η τιμή χονδρικής του φαρμάκου αναμένεται να είναι στα ίδια επίπεδα με τα υπάρχοντα επώνυμα φάρμακα για την καρδιακή ανεπάρκεια.

Διαφοροποιήσεις…

Η σοταγλιφλοζίνη (Inpefa) αποτελεί μια μοναδική πρόταση για την καρδιακή ανεπάρκεια, λαμβάνοντας υπόψη το διαφοροποιημένο όφελος του φαρμάκου σε νοσηλευόμενους ασθενείς, σε σύγκριση με τις υπάρχουσες θεραπείες, όπως δήλωσε ο αναλυτής Piper Sandler της Yasmeen Rahimi πριν από την έγκριση.

Η Rahimi εκτιμά ότι το φάρμακο θα έχει πωλήσεις 112 εκατομμυρίων δολαρίων έως το 2025 και περίπου 576 εκατομμυρίων δολαρίων έως το 2028.

Η Lexicon συνεργάστηκε με τη γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi για την ανάπτυξη του φαρμάκου. Ωστόσο, η Sanofi αργότερα διαχώρισε την πορεία της από την Lexicon αφού κατέβαλε 260 εκατομμύρια δολάρια.

Η έγκριση FDA βασίστηκε σε μια μελέτη τελευταίου σταδίου όπου έδειξε ότι το φάρμακο, σε σύγκριση με ένα εικονικό φάρμακο, μείωσε τον κίνδυνο καρδιαγγειακού θανάτου και νοσηλείας λόγω καρδιακής ανεπάρκειας σε ενήλικες με διαβήτη τύπου 2 ή ορισμένες άλλες καταστάσεις υγείας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ