ΠαθήσειςΡευΜΑζήν: Ζώντας με Ρευματικό Νόσημα το 2024 - Προκλήσεις

ΡευΜΑζήν: Ζώντας με Ρευματικό Νόσημα το 2024 – Προκλήσεις

- Advertisement -

Για 6η συνεχόμενη χρονιά, η ΡΕΥΜΑΖΗΝ διοργανώνει το Πανελλήνιο Συνέδριό της με στόχο την ενδυνάμωση, έγκαιρη ενημέρωση και εκπαίδευση των ασθενών. Το συνέδριο, με τίτλο “Ζώντας με Ρευματικό Νόσημα το 2024: Προκλήσεις και Προβληματισμοί,” θα πραγματοποιηθεί υβριδικά το Σάββατο 29 Ιουνίου στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Στράτος Βασιλικός.

Για 6η συνεχόμενη χρονιά, η ΡΕΥΜΑΖΗΝ διοργανώνει το Πανελλήνιο Συνέδριό της με στόχο την ενδυνάμωση, έγκαιρη ενημέρωση και εκπαίδευση των ασθενών. Το συνέδριο, με τίτλο "Ζώντας με Ρευματικό Νόσημα το 2024: Προκλήσεις και Προβληματισμοί

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το συνέδριο αυτό έχει καταστεί ένας από τους πιο σημαντικούς θεσμούς στον χώρο της ρευματολογίας στην Ελλάδα. Με τη συμμετοχή καταξιωμένων ειδικών, η εκδήλωση προσφέρει πολύτιμη ενημέρωση και αναδεικνύει τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις ομιλίες και να συμμετάσχουν σε συζητήσεις που θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και θα συμβάλλουν στην καλύτερη διαχείριση των ρευματικών νοσημάτων.

Έξι ενότητες

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει έξι ενότητες που καλύπτουν διάφορα σημαντικά θέματα. Στην πρώτη ενότητα, θα συζητηθούν οι προβληματισμοί σε σχέση με την υγιεινή διαβίωση, με θέματα όπως ο ρευματολογικός ασθενής και το κάπνισμα, η επίδραση του αλκοόλ και των συμπληρωμάτων διατροφής, καθώς και η σχέση της παχυσαρκίας με τα ρευματικά νοσήματα.

Η δεύτερη ενότητα θα εστιάσει στην Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για το Σκληρόδερμα, όπου θα αναλυθούν οι μορφές, τα συμπτώματα, οι συννοσηρότητες και οι νεότερες θεραπευτικές επιλογές για το νόσημα, ενώ θα εξεταστεί και η αντιμετώπιση της πνευμονικής ίνωσης στο σκληρόδερμα.

Στην τρίτη ενότητα, η οποία είναι αφιερωμένη στην καινοτομία, θα παρουσιαστούν οι προκλήσεις και τα εμπόδια στην πρόσβαση στην καινοτομία, τα θεραπευτικά πρωτόκολλα και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η χρήση των βιοομοειδών και η πολλαπλή τους ανταλλαξιμότητα, καθώς και οι νέες θεραπείες μετά την κυκλοφορία των JAK Inhibitors.

Η τέταρτη ενότητα θα αναδείξει τις νέες τεχνολογίες στην υγεία, με συζητήσεις για τις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης στον χώρο της υγείας, την ψηφιακή εγγραματοσύνη και την εργοθεραπεία σε σχέση με την ηλεκτρονική υγεία και τις ασφαλείς πληροφορίες υγείας στο διαδίκτυο.

Η πέμπτη ενότητα θα επικεντρωθεί στους εμβολιασμούς ενηλίκων, καλύπτοντας την αναγκαιότητα του εμβολιασμού για τους ρευματοπαθείς και τις οικογένειές τους, τις αλήθειες και τους μύθους για τις παρενέργειες των εμβολιασμών, καθώς και τον ρόλο των ΜΜΕ στη διαμόρφωση άποψης για τους εμβολιασμούς.

Τέλος, η έκτη ενότητα θα εξετάσει επίκαιρους προβληματισμούς στην καθημερινότητα, όπως ο νέος με ρευματικό νόσημα στη στρατεύσιμη ηλικία, η αναγκαιότητα του Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης για τα ρευματικά νοσήματα και μια διαδραστική συζήτηση με θέμα “Τελικά συναποφασίζουμε;”.

Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος και της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ. Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς του συνεδρίου, με τους επίσημους χορηγούς να περιλαμβάνουν τις εταιρείες Boehringer Ingelheim, GSK, Lilly, και Vianex, και τους υποστηρικτές να περιλαμβάνουν τις Genesis Pharma, Hospital Line, Janssen, Pfizer, Sobi, και UCB.

Το συνέδριο υπόσχεται μια ημέρα γεμάτη ενδιαφέροντα θέματα, πολύτιμες γνώσεις και διαδραστικές συζητήσεις που θα εμπλουτίσουν την κοινότητα των ασθενών και των επαγγελματιών υγείας. Σας περιμένουμε όλους να συμμετέχετε και να συμβάλετε στην επιτυχία αυτής της σημαντικής εκδήλωσης.

Links Διαδικτυακής Παρακολούθησης:

YouTube: https://youtube.com/live/f8kEaNyIVE4?feature=share

Facebook: https://business.facebook.com/events/1430263094360203/

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ